Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σκληρές Ελληνοτουρκικές αερομαχίες στο Αιγαίο ενώ ο Μ.Ομπάμα προσγειωνόταν στην Αθήνα


Τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά την ώρα που το Air Force One το οποίο μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα προσγειωνόταν στην Αθήνα

Μετά τη χθεσινή εμπλοκή σήμερα τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τρεις εμπλοκές με τα μαχητικά της Πα που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν την ώρα που παραβίαζαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) μεταξύ Χίου και Σάμου.

Έτσι την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωνε τον αμερικανό Πρόεδρο για τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης ελληνικά F-16 Adv. που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο εμπλέκονταν με οπλισμένα τουρκικά F-16.

Πιο συγκεκριμένα ένα ζεύγος οπλισμένων F-16 της ΤΗΚ εισήλθε παραβιάζοντας τον ΕΕΧ μεταξύ Χίου και Σάμου. Αμέσως ένα ζεύγος από F-16 της ΠΑ έσπευσε να τα αναχαιτίσει.

Τα τουρκικά μαχητικά αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των πιλότων  της ΠΑ ξεκινώντας την πρώτη εμπλοκή δυτικά της Χίου στις 13:35.

Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη έδειξαν να αποχωρούν από τον ΕΕΧ όμως λίγα λεπτά  αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 13:40   ενεπλάκησαν πάλι με τα F-16 του ίδιου ζεύγους δυτικά της Λέσβου αυτή τη φορά και αμέσως μετά ξανά στις 13:45 στην ίδια περιοχή.

Στη συνέχεια το τουρκικό οπλισμένο ζεύγος αποχώρησε από τον ΕΕΧ.

Εκτός από τα τουρκικά μαχητικά παραβάσεις του FIR και παραβιάσεις πραγματοποίησαν και δύο CN-235. Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου