Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Κτύπησαν οι Ρώσοι στην Συρία - Εκτοξεύθηκαν δεκάδες βλήματα cruise - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε Χαλέπι και Ιντλίμπ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
To δυτικό και ανατολικό Χαλέπι και η Ιντλίμπ δέχονται κύματα σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών από τακτικά και υποστρατηγικά ρωσικά μαχητικά.

Mετά την χθεσινή αναβολή έναρξης της επιχείρησης λόγω του ατυχήματος με την πτώση του μαχητικού MiG-29Κ του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνετσόφ", στην θάλασσα, σήμερα η ρωσική αεροναυτική δύναμη κτύπησε δυνατά στην Συρία.

Κύματα βλημάτων cruise από ρωσικά πλοία και υποβρήχια πλήττουν επίσης συγκεκριμένους στόχους. Στην εκτόξευση πυραύλων cruise Kalibr συμμετείχε για πρώτη φορά και η νέα φρεγάτα Admiral Grigorovich σφυροκοπώντας θέσεις των ισλαμιστών όπως δήλωσε πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΑΜ Sergei Shoigu.

Τουλάχιστον 4 “πύραυλοι 3M-54 Klub” Kalibr cruise έπληξαν στόχους της Jaish al-Fateh (Army of Conquest) δύο εκ των οποίων κατέστρεψαν στρατιωτικές θέσεις κοντά στη πόλη Saraqib. Ακόμη δύο πύραυλοι έπληξαν την Jabal al-Hoss στο νοτιοδυτικό Χαλέπι.

Η φρεγάτα «Admiral Grigorovich» παραδόθηκε σε υπηρεσία στις 10 Μαρτίου του 2016 από τα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνιγκραντ και αποτελεί την πρώτη από συνολικά 6 φρεγάτες του τύπου Project 11356, 3 από τις οποίες θα παραδοθούν μέχρι το 2017.

Η φρεγάτα είναι εκτοπίσματος 3.850 τόνων και πληρώματος 200 ατόμων ενώ φέρει νέας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα επίθεσης, επιτήρησης και άμυνας όπως και οπλικά συστήματα.

Ταυτόχρονα κοινές ρωσικές και συριακές επιδρομές συνεχίζουν να ισοπεδώνουν στόχους των τρομοκρατών στο Χαλέπι πλήττοντας στόχους σε Bishqatin, Bustan al-Bashra, Hanano Housing, al-Haydari.

Τις επόμενες 24 ώρες σύμφωνα με ανώτατο Ρώσο αξιωματούχο ο συριακός Στρατός θα ξεκινήσει τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης του ανατολικού Χαλεπίου.

"Σήμερα στις 10.30 και 11.00 ξεκίνησε η επιχείρηση. Την αρχή έκανε η φρεγάτα «Admiral Grigorovich». Για πρώτη φορά στην ιστορία το ρωσικό Ναυτικό  με το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» ξεκίνησε τις επιχειρήσεις. Τα μαχητικά μας Su-33 ξεκίνησαν τις επιδρομές. Πριν από αυτό είχαμε κάνει επιτήρηση και παρακολούθηση όλων των στόχων" είπε ο Σ.Σοιγκού την ανακοίνωση της έναρξης της επιχείρησης στις 15.45 ώρα Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα στις 10:30 και στις 11:00 προχωρήσαμε στην μαζική εκτόξευση πυραύλων cruise εναντίον θέσεων των οργανώσεων  ISIS και Al-Nusra στις επαρχίες της Ιντλίμπ και της Χομς.

Η φρεγάτα "Admiral Grigorovich” παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις. Σήμερα εκτόξευσε βλήματα Kalibr εναντίον θέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων, θέσεων που είχαν αναγνωριστεί και επιβεβαιωθεί από αποστολές ISR.

Παράλληλα αεροσκάφη Su-33 απονηώθηκαν από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου