Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τ. Μπλερ: «Λίγη» η Τερέζα Μέι και «παλαβός» ο Κόρμπιν - Καλεί σε συστράτευση κατά του Brexit


Αποκαλεί «λίγη» την Τερέζα Μέι και «παλαβό» τον Τζέρεμι Κόρμπιν - Ορέγεται νεκρανάσταση της πολιτικής του καριέρας ο πρώην πρωθυπουργός - Καλεί σε συστράτευση κατά του Brexit

Αποκαλώντας «λίγη» την νυν πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και «παλαβό» τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, εσχάτως προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο γύρω από μια ενδεχόμενη επάνοδό του στην ενεργό πολιτική. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των κυριακάτικων Times, ο Μπλερ αναδιοργανώνεται, φτάνοντας μάλιστα να αναζητά χώρο κοντά στο Γουεστμίνστερ, προκειμένου να εγκαταστήσει επιχειρησιακό κέντρο με 130 συνεργάτες του.

Πρόσωπο από τον στενό κύκλο του Τόνι Μπλερ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα ότι ο πρώην πρωθυπουργός διαπιστώνει ένα τεράστιο κενό στη σημερινή πολιτική σκηνή της Βρετανίας, το οποίο θα μπορούσε να συμπληρώσει ο ίδιος, ιδιαίτερα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από το Brexit.

Η πολιτική καριέρα του Μπλερ έλαβε τέλος το 2007 και έκτοτε εργάζεται για λογαριασμό διαφόρων διεθνών οργανισμών, οι οποίοι πραγματοποιούν φιλανθρωπικές και διπλωματικές ενέργειες. Ο Τόνι Μπλερ έχει αναλάβει επίσης ρόλο ειδικού διαπραγματευτή στη Μέση Ανατολή. Δημιούργησε την εταιρεία Tony Blair Associations, μέσω της οποίας αναλαμβάνει επί πληρωμή ή και δωρεάν πρωτοβουλίες για πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και θέματα κυβερνητικής αναδιοργάνωσης.

Ωστόσο, ο ρόλος του Μπλερ στην συμμετοχή της Βρετανίας στην εισβολή στο Ιράκ το 2003 είναι ένα ακανθώδες θέμα για τους πολίτες της χώρας, εφόσον καταλογίζουν στον πρώην πρωθυπουργό αυθαιρεσίες στη λήψη μιας τουλάχιστον αμφιλεγόμενης απόφασης. Ο ίδιος επιμένει πως οι πράξεις του υπαγορεύτηκαν από το εθνικό συμφέρον και μόνον.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Μπλερ, ο οποίος ανήκε στο κόμμα των Εργατικών, έχει την πεποίθηση ότι «εάν θέλει κανείς να διατηρήσει την πρόσβασή του στην κοινή αγορά, πρέπει να ξέρει ότι θα υπάρξουν διάφορες υποχρεώσεις που θα επιβληθούν. Θα έχουν σχέση με την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων, θα αφορούν σε νομικές προϋποθέσεις κ.λπ. Είναι, λοιπόν, οι ελευθερίες που θέλουμε να απολαμβάνουμε στ' αλήθεια τόσο ουσιώδεις ώστε να μας κάνουν να επιδιώκουμε την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πρέπει να οργανωθούμε και να διαλύσουμε τη συμμαχία που μας οδήγησε στο Brexit».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου