Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

La Repubblica: «Η Κομισιόν θα ζητήσει διετή πάγωμα της λιτότητας κόντρα στο Βερολίνο»


Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στο Βερολίνο και μετά τις αναφορές του στην Αθήνα για την ανάγκη περιοτισμού της πολιτικής λιτότητας, καθώς όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη, ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica έρχεται να ταράξει τα νερά παρουσιάζοντας πληροφορίες που θέλουν την Κομισίον να αλλάζει ρότα κόντρα στις απαιτήσεις του Σόιμπλε και να χαλαρώνει την σκληρή δημοσιονομική πολιτική τουλάχιστον για δύο χρόνια.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή αλλάζει πορεία πλεύσης,αναφέρει σήμερα η εφημερίδα, της Ρώμης, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιοποιήσει, πιθανότατα αύριο, ένα κείμενο δεκαοκτώ σελίδων, στο οποίο θα ζητείται διετής διακοπή της πολιτικής λιτότητας, με περισσότερες δημόσιες επενδύσεις των χωρών που έχουν αυτή την δυνατότητα, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη.

Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, η Ολλανδία και η Μάλτα. Αντιθέτως, για χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία πρόκειται να αποφασιστεί μια προσωρινή χαλάρωση των περιορισμών που ίσχυαν μέχρι τώρα, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες δαπάνες στρατηγικού χαρακτήρα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την La Repubblica, βέβαια, δεν θα πρέπει να χαθεί ο γενικότερος στόχος, της οικονομικής εξυγίανσης. Και θα πρέπει να στηριχθεί και να συνεχισθεί, επίσης και η εφαρμογή των κυριότερων μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα όμως, οι Βρυξέλλες αναμένεται να τονίσουν ότι η λιτότητα, έστω και αν έσωσε κάποιες χώρες από την χρεοκοπία, ζημίωσε σοβαρά την ανάπτυξη. Αυτό αποτελεί μια έμμεση κριτική και στη γερμανική πολιτική.

Η απόδειξη της νέας αυτής στάσης της Ευρώπης, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, βρίσκεται και στο ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στην Ιταλία για υπερβολικό έλλειμμα. Αντιθέτως, θα της δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσει επιπλέον λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό της μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου