Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Να πάρουμε 18 νησιά στο Αιγαίο που είναι τουρκικά» - Πολεμική ρητορική από την Άγκυρα


Μετά τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν «χτύπησε» και ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ζήτησε η Τουρκία να πάρει 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο γιατί, όπως είπε «της ανήκουν».

Είναι προφανές πώς η Τουρκία κλιμακώνει την πολεμική ρητορική της. Από τη μία ο Ρ.Τ. Ερντογάν ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης και αξιώνει η Κύπρος να αλλάξει σημαία, από την άλλη ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θέτει θέμα «Τσαμουριάς» και τώρα έρχεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ζητήσει και 18 ελληνικά νησιά.

Το κάνει μάλιστα αυτό ασκώντας, δήθεν, κριτική στον Τούρκο πρόεδρο και του ζητάει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Δηλαδή, τι ακριβώς; Να κάνει πόλεμος

Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι δηλώσεις Ερντογάν στη δημιουργία κλίματος έντασης ήρθε να προστεθεί και η δήλωση-κατηγορία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Ερντογάν γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες «είναι τουρκικές».

Όσον αφορά μάλιστα στο θέμα της Κύπρου, που χθές ο Ρ.Τ. Ερντογάν είπε πώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη σημαία με ολόκληρη την Κύπρο γιατί εκεί «έχυσαν το αίμα τους Τούρκοι» ήρθε να υπερθεματίσει ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά τον Ερντογάν ότι θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.

Που αποσκοπεί αυτή η τακτική; Ο Ερντογάν έχει καταφέρει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες να οδηγήσει και την αντιπολίτευση στην ίδια τακτική. Ουσιαστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα η κοινωνία στρέφεται προς τον εξωτερικό εχθρό που αποκτά όλο και πιο συχνά όνομα. Είτε αυτό της Ελλάδας, είτε αυτό της Κύπρου. Είτε οι Έλληνες έχουν καταλάβει βραχονησίδες, είτε οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να πάρουν εδάφη από τους Τουρκοκύπριους.

Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα πριν τη διαφαινόμενη συνάντηση Τρίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο Άμπου Ντάμπι. Η συγκρουσιακή τακτική της Τουρκίας είναι όμως πράγματι συγκρουσιακή ή πρόκειται καθαρά για ένα παζάρι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου