Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Οργή στην Άγκυρα και απειλές για τους «3» φυγάδες στρατιωτικούς του πραξικοπήματος που δεν θα εκδοθούν


Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ επεσήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (5/12) ότι η Αθήνα θα έπρεπε να δείξει συμμαχική αλληλεγγύη.

"Η Ελλάδα είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Tα δικαστήρια πρέπει να τους συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται στις τρομοκρατικές οργανώσεις".

Σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους για το τι σκοπεύει να κάνει η Τουρκία σε περίπτωση που δεν εκδοθούν τα μέλη της FETO, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι:  “Είμαστε σε θέση να κινηθούμε χωρίς βιασύνη αλλά με αποφασιστικότητα"

Επίσης, όταν ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους τι έκανε την Ελλάδα να αλλάξει γνώμη, είπε: “Εμείς λέμε ότι σε αυτό το σημείο οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Εάν οι χώρες κάνουν διακρίσεις σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αυτό θα μας βλάψει. Δεν έχει σημασία το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια τρομοκρατική οργάνωση είναι πάντα μια τρομοκρατική οργάνωση”, ανέφερε ο Τούρκος yπουργός. 

Νωρίτερα σήμερα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε τη μη έκδοση των 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Το Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία για μια σειρά λόγων έκρινε ότι είναι βάσιμος ο φόβος των εκζητουμένων να απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα αν εκδοθούν στη γειτονική χώρα. Αύριο (6/12) το συμβούλιο θα ερευνήσει το αίτημα της Τουρκίας για τους υπόλοιπους πέντε οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης Ερντογάν, γεγονός που οι ίδιοι αρνούνται.

Μετά από αυτή την απόφαση του συμβουλίου εφετών δεν χωρεί άλλο ένδικο μέσο εκτός αν η Τουρκία αποστείλει νέο αίτημα με άλλα αδικήματα.

Οι δραματικές περιγραφές των Τούρκων αξιωματικών στο Συμβούλιο Εφετών: Φοβόμαστε για τις ζωές μας στην Τουρκία

Ανακούφιση και χαμόγελα έφερε το «όχι» των δικαστών στο αίτημα της Τουρκίας για εκδοσή των 8 αξιωματικών, τους οποίους κατηγορούν για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην γείτονα χώρα στις 15 Ιουλίου.

Οι τρεις εκζητούμενοι -των οποίων το αίτημα συζητήθηκε-απηύθυναν έκκληση στο Συμβούλιο Εφετών να μην παραδοθούν στις τουρκικές αρχές γιατί «κινδυνεύει η ζωή τους» ενώ περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, τόσο για τους συλληφθέντες όσο και για τις οικογένειές τους. «Να μην αφήσουμε την ανθρώπινη ζωή στα χέρια των πολιτικών»

Οι τρεις εκζητούμενοι αρνήθηκαν ότι είναι πραξικοπηματίες, υποστήριξαν ότι στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη, ενώ τόνισαν ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι τουρκικές αρχές να τους υποβάλουν σε απάνθρωπα βασανιστήρια.

«Κρίνετε ανθρώπους και όχι πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο ένας Τούρκος.

«Φοβάμαι για τη ζωή μου», είπε ο δεύτερος. «Οσοι είναι στα χέρια των τουρκικών αρχών λένε καλύτερα να είχαμε πεθάνει» και αναφέρθηκε σε εξομολογήσεις όσων έχουν βρεθεί σε τουρκικές φυλακές. «Μας έχουν πει ότι τα βασανιστήρια σε στρατιωτικούς κρατούμενους είναι τόσο μεγάλα που οι ποινικοί κρατούμενοι δεν μπορούν να κοιμηθούν τις νύχτες».

Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι, μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, «οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι».

Επικαλέστηκαν επίσης αποφάσεις γερμανικών και σουηδικών δικαστηρίων που αρνήθηκαν να εκδώσουν Τούρκους αξιωματούχους, κατηγορούμενους για την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου οι τρεις εκζητούμενοι, σε περίπτωση που δεν κρατούνται για άλλη αιτία, πρέπει αμέσως να αφεθούν ελεύθεροι.

Αύριο πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για ακόμα τρεις Τούρκους στρατιωτικούς ενώ τις επόμενες ημέρες κρίνεται η τύχη και των τελευταίων δύο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου