Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μόσχα: «Στο Χαλέπι γονάτισε η Δύση»

Της Χριστίνας Φλάσκου
Σύμφωνα με τη Μόσχα στο «Χαλέπι γονάτισε η Δύση», καθώς οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του 50% του Ανατολικού Χαλεπιού, αποκαθιστώντας τη ζωή στην περιοχή. 

Η Μόσχα, μάλιστα, χαρακτηρίζει αυτή την επιτυχία του συριακού Στρατού ως το «τέλος της Δυτικής κυριαρχίας» στην περιοχή, γογονός στο οποίο συγκλίνουν και δυτικοί αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυτικοί αναλυτές, με αφορμή την προέλαση του συριακού Στρατού στο Ανατολικό Χαλέπι, αποκαλούν την όλη εξέλιξη ως «το τέλος της Δυτικής κυριαρχίας», προσδιορίζοντας, μάλιστα, τη θέση των ΗΠΑ στο διεθνές σκηνικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik, ο εκπρόσωπος του συριακού Στρατού, Ταξίαρχος Samir Suleiman, ανακοίνωσε ότι ο συριακός Στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του 45 - 50% του Ανατολικού Χαλεπιού, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται στην πολιορκημένη πόλη.

Το Σάββατο, ο Αρχηγός του συριακού Στρατού κάλεσε τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών του Χαλεπιού όπως επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού η ασφάλεια και η σταθερότητα έχουν αποκατασταθεί. Επίσης, βεβαίωσε ότι οι δημόσιοι Οργανισμοί αρχίζουν και πάλι να λειτουργούν σ' αυτές τις περιοχές.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο RIA Novosti ότι ανελήφθησαν εργασίες αποκατάστασης στις απελευθερωμένες περιοχές για παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πολιτικός αναλυτής της Washington Post, Charles Krauthammer, σχολίασε για την επιτυχία στη Συρία, αποκαλώντας την ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «του τέλους της Δυτικής κυριαρχίας» στη διεθνή αρένα. Τονίζει επίσης ότι οι υποστηριζόμενες από τη Δύση αντιπολιτευόμενες στον πρόεδρο Άσαντ δυνάμεις, βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Μεταξύ και άλλων αποδείξεων για το τέλος του «Δυτικού Θριάμβου», ο  Krauthammer αναφέρει τις ισχυρές αντιδράσεις ευρωπαίων ηγετών κατά των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία. 

Παράλληλα, ο αναλυτής αναφέρεται στη διαφαινόμενη «αποχώρηση των Δυτικών, αφήνωντας το πεδίο ελεύθερο στις ανερχόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν».

Επιπρόσθετα, ο Ρώσος αναλυτής, Sergei Demidenko, τόνισε ότι «η απελευθέρωση του Χαλεπιού αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της παρουσίας του ρωσικού Στρατού στη Συρία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου