Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Χαλέπι - Κούρδοι, Τούρκοι και ισλαμιστές συγκρούονται με έπαθλο την Αλ Μπαμπ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δυνατά βίντεο από τις τελικές εκκαθαρίσεις των τελευταίων ισλαμικών εστιών στο Χαλέπι έδω στη δημοσιότητα το επίσημο κανάλι της σιιτικής Χεζμπολάχ. Αν και η πόλη στο συόνλότης έχει κηρυχθεί ελεύθερη απομένουν ακόμα μερικές συνοικίες τις οποίες ελέγχουν οι ισλαμιστές.

Το Χαλέπι έχει κηρυχθεί ελεύθερο σε ποσοστό 93% με 1000 μαχητές της Fatah Haleb να παραδίνονται στον συριακό Στρατό. Έχουν απομείνει περίπου πέντε συνοικίες με μερικές εκατοντάδες ισλαμιστών τους οποίους και «σφυρκοπούν» τα κυβερνητικά στρατεύματα. Πλέον ο χώρος που τους απέμεινε είναι τόσο μικρός που βρίσκονται από παντού σε απόσταση βολής.

Δύο συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν επιχειρήσεις του συριακού Στρατού μέσα στην πόλη και να πραγματοποιούν εκκαθαρίσεις στις συνοικίες Al-Zabdiyah και Al-Ajam νότια του κάστρου του Χαλεπίου. Μάχες διεξάγονται και στην Bustan Al-Qasr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στην κατεχόμενη από το ISIS  πόλη της Αλ Μπαμπ η οποία αποτελεί το "κλειδί" μεταξύ των δύο κουρδικών περιοχών της Συρίας και την οποία πάση θυσία θέλουν να ελέγξουν οι Τούρκοι για να εμποδίσουν τα κουρδικά «καντόνια» να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα κουρδικό κρατικό μόρφωμα στην βόρεια Συρία.

Μεγάλες δυνάμεις του περιβόητου FSA μεταφέρονται με τουρκικά οχήματα στις παρυφές της πόλης με στόχο την τελική διείσδυση ενώ την ίδια στιγμή από τα δυτικά επιχειρούν οι κουρδικές δυναμεις με στόχο να φτάσουν πρώτες αυτές στο κέντρο της Αλ Μπαμπ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στις βόρειες και τις ανατολικές συνοικίες της αλ-Μπαμπ με σφοδρές μάχες να διεξάγονται σε πολλά μέρη της πόλης αν και η τακτική της ISIS σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η αποχώρηση από τις θέσεις που κατέχουν.

Οι Τούρκοι και οι Σύροι μισθοφόροι τους, ένοπλες ομάδες που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) πλησιάζουν από τα βόρεια και το Σάββατο κατέλαβαν ακόμα τρία χωριά στα περίχωρα της Αλ Μπαμπ.

Και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πήραν δύο χωριά από το Ισλαμικό Κράτος στα δυτικά περίχωρα της Αλ Μπαμπ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου