Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

De Morgen: «Οι απειλές Ερντογάν είναι βάσιμες ή μπλόφα;»


Η βελγική εφημερίδα De Morgen δημοσίευσε σήμερα άρθρο πολιτικής ανάλυσης με τίτλο «Η Ευρώπη φοβάται τα ανοιχτά τουρκικά σύνορα», με βασικό ερώτημα το κατά πόσον οι απειλές Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες, έχουν, πράγματι, βάση ή αποτελούν «μπλόφα», που μπορεί να ενταχθεί στις συνήθεις ηχηρές μεγαλοστομίες του Τούρκου Προέδρου.

Η De Morgen παρατηρεί ότι οι απειλές του Ρ. Τ. Ερντογάν έχουν δημιουργήσει πανικό στην Ευρώπη, ωστόσο, διερωτάται εάν είναι πραγματικές, καθώς επίσης εάν οι τουρκικές Αρχές είναι, όντως, σε θέση να χειραγωγήσουν τους πρόσφυγες, ώστε να διασχίσουν τα σύνορα μόλις τους δώσουν «το σύνθημα», από τη στιγμή που οι τελευταίοι συνειδητοποιούν ότι δεν θα καταφέρουν να φτάσουν μακρύτερα από τα ελληνικά νησιά.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η πραγματική «ωρολογιακή βόμβα» βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς ειδικοί, όπως ο θεωρούμενος ως αρχιτέκτονας της συμφωνίας με την Τουρκία, Gerald Knaus Γκέραρντ Κνάους, από το γερμανικό think tank ESI, εξηγούν ότι εάν ο αριθμός των προσφύγων αυξηθεί έστω και λίγο, τα νησιά «θα βουλιάξουν» και η Αθήνα θα αναγκαστεί να μεταφέρει πολλούς από αυτούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, γεγονός που θα ισοδυναμεί με ληξιαρχική πράξη θανάτου της συμφωνίας με την Τουρκία.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΕ, σημειώνουν, είναι να μη δίνει βάση στα λεκτικά πυροτεχνήματα του Ερντογάν, αλλά να πάρει στα χέρια της τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στα ελληνικά νησιά, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφής των προσφύγων στην Τουρκία. Με τη σειρά του, ο Ολλανδός πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Γιάν Λαγκεντάικ, εμφανίζεται καθησυχαστικός, θεωρώντας πως ούτε η Τουρκία έχει συμφέρον από μία κατάρρευση της συμφωνίας, αλλά ούτε και οι πρόσφυγες πρόκειται να πάρουν μαζικά τον δρόμο προς την Ευρώπη, από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι θα εγκλωβιστούν στα ελληνικά νησιά, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, χειρότερες συνθήκες διαβίωσης σε σχέση με την Τουρκία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου