Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Αβραμόπουλος: «Η ΕΕ πρέπει να φροντίσει για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»


Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βάλουν τέλος στη διακίνηση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ορισμένα από τα οποία πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, προειδοποίησε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στη Μάλτα, ο Επίτροπος κάλεσε τους ηγέτες των «28» να πάνε κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού στην Ευρώπη και να παράσχουν βοήθεια στους ανήλικους μετανάστες.

«Πολλά παιδιά βρίσκονται στα χέρια διακινητών (...) Πολλά κακοποιούνται σεξουαλικά» είπε ο Αβραμόπουλος, μία ημέρα μετά το πρώτο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ που διεξήχθη στη Βαλέτα και ήταν αφιερωμένο στη μετανάστευση. «Αν δεν πάρουμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη δεν θα τα καταφέρουμε επειδή αυτά τα παιδιά βρίσκονται στους δρόμους των πόλεών μας», συνέχισε.

Ο Επίτροπος επέμεινε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Ορισμένοι πολιτικοί είναι καλοί στη ρητορική αλλά όχι στην πράξη» σχολίασε, μιλώντας στο συνέδριο που οργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Missing Children Europe των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με στοιχεία ευρωπαϊκών υπηρεσιών περίπου 90.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι ήταν μεταξύ των αιτούντων άσυλο που μπήκαν στην Ευρώπη το 2015. Πέρσι η Europol, ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία και την κατάρτιση στον τομέα της επιβολής του νόμου, προκάλεσε σοκ όταν ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 10.000 ανήλικοι μετανάστες εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη, εκφράζοντας τον φόβο ότι πολλοί από αυτούς έπεσαν στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος που τους εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Η Χάιντι ντε Πάου, της οργάνωσης Missing Children Europe, τόνισε ότι, απέναντι στην άνοδο των αντιμεταναστευτικών κομμάτων, οι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη τους μετανάστες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου