Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα από το αναμενόμενο»


«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα απ' ό,τι θα ανέμενε κανείς» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως σημείωσε, «είναι προς όφελος όλων η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης», ενώ κάλεσε την Ελλάδα να κινηθεί για την ταχεία επιστροφή των ελεγκτών της Τρόικας στην Αθήνα.

«Ενθαρρύναμε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί το γρηγορότερο δυνατό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, κάνοντας θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας και υπογραμμίζοντας ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ βρισκόταν στο ελληνικό πρόγραμμα από την αρχή και προσέφερε σημαντική τεχνογνωσία. Συνεπώς, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από αυτό -ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα αυτό δεν τίθεται καν προς διαπραγμάτευση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα γι' αυτό το πρόγραμμα» είπε και τόνισε ότι ενδεχομένως μελλοντικά προγράμματα να γίνονται χωρίς τη συμμετοχή του.

Μάλιστα, ενστερνίστηκε πλήρως τις θέσεις του Ταμείου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Με τη σειρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε την ανάγκη επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας πάνω στα εκκρεμή ζητήματα, τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά, ενώ τόνισε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός μηχανισμού, που να διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, καθώς και τους στόχους του προγράμματος.

Όπως είπε, «είχαμε καλή συζήτηση, που μας επιτρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία».

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η Ελλάδα πέτυχε θαυμαστά επιτεύγματα το 2016 και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιστροφή των θεσμών θα πραγματοποιηθεί γρήγορα. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι καταβάλουν προσπάθειες» συμπλήρωσε, για να προσθέσει ότι «δεν είμαστε μακριά».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου