Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μουσταφάγιεφ: «Οι διμερείς σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδας είναι πολύ καλές»


Οι διμερείς σχέσεις Αζερμπαϊτζάν - Ελλάδας «είναι πολύ καλές» και υπάρχει «σταθερό έδαφος» ανάπτυξης τους, τόνισε απόψε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, με τίτλο «Το Αζερμπαϊτζάν ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις 1918-20».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Μουσταφάγιεφ αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έγιναν κατά την τελευταία εικοσιπενταετία και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια στις διμερείς σχέσεις, με επισκέψεις πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες, με ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, τον οικονομικό, τον πολιτιστικό, κτλ..
Ο κ. Μουσταφάγιεφ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επένδυση της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος θα συνδέσει ενεργειακά το Αζερμπαϊτζάν με επτά χώρες και τόνισε ότι είναι ένα έργο αμοιβαία επωφελές, το οποίο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του θα προσφέρει επίσης και πολλές θέσεις εργασίας. Υπενθύμισε ότι η Αζέρικη εταιρία SOCAR ήταν από τις πρώτες που έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην Ελλάδα μέσα στην κρίση, καταθέτοντας το 2013 την προσφορά της με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, στο διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ (ο οποίος τελικώς δεν προχώρησε) όταν, όπως είπε ο ίδιος, άλλες ξένες εταιρίες, μεταξύ αυτών και από ευρωπαϊκές χώρες, κατέθεταν «κενούς φακέλους».

Εξάλλου «η κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν της ελληνικής Βουλής, απαρτίζεται από 25 βουλευτές-μέλη, είναι μια από τις μεγαλύτερες στο ελληνικό κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Μουσταφάγιεφ. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη γίνει πολύ δουλειά σε διάφορα επίπεδα, ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς και «σταθερό έδαφος» στις διμερείς σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο του που αναφέρεται στην πρώτη σύντομη αυθύπαρκτη ιστορική περίοδο του Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ των ετών 1918 και 1920, ο κ. Μουσταφάγιεφ τόνισε πως «στο Κοινοβούλιο που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 7 Δεκεμβρίου 1918, υπήρχαν έντεκα παρατάξεις, οι οποίες εκπροσωπούσαν όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τις εθνικές μειονότητες. Όλες οι πέντε κυβερνήσεις της ήταν κυβερνήσεις συνασπισμού και ο πρώτος πρωθυπουργός και πρόεδρος ήταν ακομμάτιστοι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. Καὶ ἐκ τοῦ καπνοῦ ἐξῆλθον ἀκρίδες εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐταῖς ἐξουσία ὡς ἔχουσιν ἐξουσίαν οἱ σκορπίοι τῆς γῆς· καὶ ἐρρέθη αὐταῖς ἵνα μὴ ἀδικήσωσι τὸν χόρτον τῆς γῆς οὐδὲ πᾶν χλωρὸν οὐδὲ πᾶν δένδρον, εἰ μὴ τοὺς ἀνθρώπους οἵτινες οὐκ ἔχουσι τὴν σφραγῖδα τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν.

    https://www.youtube.com/watch?v=b1-TsPf0wE8

    ΑπάντησηΔιαγραφή