Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Κ. Φίλης: «Δεν πιστεύω ότι η Άγκυρα επιθυμεί μια ρήξη με την Ελλάδα και την Ευρώπη για το προσφυγικό»


"Δεν πιστεύω ότι η Άγκυρα επιθυμεί να πάει σε μία ρήξη με την Ευρώπη για χάρη των σχέσεών της με την Ελλάδα" στο προσφυγικό ζήτημα, εκτιμά ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Άγκυρα να ανοίξει λίγο την "κάνουλα" των προσφυγικών ροών για να δημιουργήσει ζητήματα σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

"Πιστεύω πως όχι", απάντησε ο κ. Φίλης στο ερώτημα αν όλη αυτή η κατάσταση στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα με το προσφυγικό και πρόσθεσε: "Αυτό που με ανησυχεί είναι αν θα δούμε ενέργειες από πλευράς Τουρκίας σε διμερές επίπεδο, αλλά επειδή το θέμα του προσφυγικού είναι μία συμφωνία, μία δήλωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Τουρκίας δεν πιστεύω ότι η Άγκυρα επιθυμεί να πάει σε μία ρήξη με την Ευρώπη για χάρη των σχέσεών της με την Ελλάδα". Για το ενδεχόμενο μικρής αύξησης των προσφυγικών ροών, ο κ. Φίλης, επισήμανε ότι "αυτό ενδέχεται να γίνει αλλά ακόμα και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει με τρόπο προσεκτικό και όχι με ας τον πούμε άτσαλο τρόπο που προσπαθεί η Τουρκία δήθεν να προτάξει τα συμφέροντά της έναντι ημών το τελευταίο διάστημα".

Για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση έχει να κάνει με τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, πρόσθεσε ότι για τον κ. Ερντογάν, πέρα από λόγους πρεστίζ και κύρους αποτελεί και ζήτημα ουσίας. Ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι εκτός από την Ελλάδα ο κ. Ερντογάν, παρά τους εκβιασμούς, δεν κατάφερε να επιτύχει την έκδοση αντικαθεστωτικών και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υπογράμμισε ότι επειδή στη γειτονική χώρα δεν υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση των εξουσιών η τουρκική ηγεσία θαρρεί ότι πιέζοντας την Ελλάδα στο πολιτικό πεδίο μπορεί να αλλάξει την απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου