Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι χριστιανοί εγκαταλείπουν το Σινά μετά από επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών


Περίπου 40 οικογένειες Κοπτών Χριστιανών εγκατέλειψαν τη βόρειο χερσόνησο του Σινά, και συγκεκριμένα την πόλη Ελ Αρίς,  μετά την έξαρση των επιθέσεων των ισλαμιστών ανταρτών στην περιοχή, σημειώνει το BBC στην αραβική του έκδοση.Τουλάχιστον έξι Κόπτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων, από ισλαμιστές αντάρτες στο βόρειο Σινά με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αναζητήσουν καταφύγιο στην πόλη του καναλιού, Ισμαηλία.«Περίπου 40 οικογένειες έφθασαν στην Ισμαηλία από το βόρειο Σινά» είπε την Κυριακή ο διάκονος Γιουσούφ Σουκρί στο βρετανικό δίκτυο.


Μάλιστα, περιμένει περισσότερες  χριστιανικές οικογένειες να εγκαταλείψουν το βόρειο Σινά.
Εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας το Σάββατο επιβεβαίωσε ότι αρκετές χριστιανικές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει το βόρειο Σινά και  μετά τις επιθέσεις των εξτρεμιστών.


Την Παρασκευή,  η Εκκλησία εξέδωσε  ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη προς  τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


«Στοχεύουν να χτυπήσουν  την εθνική μας ενότητα … στο πρόσωπο της τρομοκρατίας, η οποία έχει εισαχθεί στην Αίγυπτο από το εξωτερικό», ανέφερε.


Οι ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στη χερσόνησο του Σινά έχουν διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’ και έχουν αναλάβει τη ευθύνη μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.


Οι Κόπτες χριστιανοί υπολογίζονται από 8 έως 10 τοις εκατό του αιγυπτιακού πληθυσμού των 90 εκατομμυρίων.

http://www.echedoros-a.gr/2017/02/blog-post_153.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου