Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πρόεδρος Νότιου Σουδάν: «Oι στρατιώτες που βιάζουν αμάχους πολίτες θα εκτελούνται»


Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους εξαγριωμένους πολίτες για κακοποιήσεις που διαπράττονται από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και την αυξανόμενη κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για σεξουαλικές επιθέσεις, ο πρόεδρος του Νότιου Σουδάν διεμήνυσε ότι οι στρατιώτες που βιάζουν αμάχους πολίτες θα εκτελούνται.

Έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου που ξέσπασε στις 15 Δεκεμβρίου 2013, το Νότιο Σουδάν είναι αντιμέτωπο τους τελευταίους μήνες με νέα κλιμάκωση της βίας, έπειτα από την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων δυνάμεων που στηρίζουν τον πρόεδρο Σάλβα Κιιρ και εκείνων που δηλώνουν πίστη στον πρώην αντιπρόεδρο Ρικ Μάσαρ, εγείρουν τον κίνδυνο να επιστρέψει η χώρα στον εμφύλιο πόλεμο.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έχουν καταγγείλει ότι στρατιώτες προβαίνουν σε ομαδικούς βιασμούς γυναικών με βάση την εθνότητα τους. Έχουν επίσης αναφερθεί βιασμοί από αντάρτες.

Οι καταγγελίες για πράξεις σεξουαλικής βίας, που παραμένουν ατιμώρητες, έχουν αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Νότιου Σουδάν και των δυτικών δωρητριών χωρών, που χρηματοδοτούν το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης της χώρας, ενώ η διατήρηση στην χώρα ειρηνευτικής δύναμης 15.000 κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών έχει κόστος περίπου ενός δισεκατομμυρίου ετησίως.

«Εκείνοι που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, βιάζουν γυναίκες και κορίτσια, δεν υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης... Δεν μπορεί να ασκείται σωματική βία σε μια γυναίκα», τόνισε ο κ. Κιιρ σε ομιλία του κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη Γέι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου