Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

16 νέες συμφωνίες για συνεργασία Ρωσίας - Ιράν - Επαναβεβαιώθηκε η κοινή πολιτική τους για το συριακό


Με την υπογραφή 16 συμφωνιών σε διάφορους τομείς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες για την προώθηση των ενδοσυριακών συνομιλιών, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στην Μόσχα, όπου είχε νωρίτερα συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίες διήρκησαν τρεις ώρες.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του, είπε ότι διεξήχθησαν σε ουσιαστικό και εποικοδομητικό κλίμα και πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πράγματι φιλικές και διαπνέονται από πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι σχέσεις Ρωσίας - Ιράν αναπτύσσονται ολόπλευρα και τείνουν να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα.

Στην συνομιλίες των δύο ηγετών, παρότι συζητήθηκε η κατάσταση στην Συρία και στην Υεμένη, κυριάρχησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ενώ συζητήθηκε, όπως δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, το θέμα της δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Ιράν και των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU ). Ο Ιρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, τη Μόσχα και την Άγκυρα, είπε ότι θα συνεχισθούν στο Καζακστάν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε ακριβώς θα αρχίσει ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών. Από την πλευρά του ο Πούτιν σημείωσε ότι "χάρη στις κοινές μας προσπάθειες καταφέραμε να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία" στη Συρία τον Δεκέμβριο, ενώ ο Ροχανί χαιρέτισε το ότι "οι κυβερνήσεις μας συνεργάζονται αποτελεσματικά για να ξεπεραστεί η κρίση της τρομοκρατίας και να εξοντωθούν οι τρομοκράτες στην Συρία".

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, αλλά και στον ρόλο των δύο χωρών στις προσπάθειες σταθεροποίησης της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς, που θα συμβάλλει κατά την εκτίμηση τους στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

Μάλιστα οι δύο ηγέτες επικρότησαν τις συμφωνίες του ΟΠΕΚ και των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, όσον αφορά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, που προσβλέπει στην διαμόρφωση μια εξισορροπημένης ζήτησης και προσφοράς στην αγορά πετρελαίου και στη διαμόρφωση ενός φάσματος αποδεκτών τιμών πετρελαίου, που θα κάνουν πιο ελκυστικές τις επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα.

Η ρωσική Gazprom και η ιρανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NIOC υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, όπως και συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με προοπτική την από κοινού εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Ιράν. Στην προοπτική αυτή –υπενθυμίζει το πρακτορείο Ria Novosti– είχε αναφερθεί τον περασμένο Αύγουστο ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ιράν, ο Λεβάν Τζαγκαριάν. Το Ιράν τον Δεκέμβριο του 2016 είχε διευθετήσει τα ζητήματα των οφειλών της έναντι της Gazprom, η οποία συμμετείχε παλαιότερα στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων South Pars με την γαλλική Total (40%) και την μαλαισιανή Petronas (30%).

Μόσχα και Τεχεράνη συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της του Φόρουμ των χωρών εξαγωγέων φυσικού αερίου, ώστε να υπάρχει εναρμόνιση συμφερόντων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ της ρωσικής Rosatom και του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, που αφορά την μεταφορά πυρηνικών καυσίμων. Εξάλλου, αναμένεται να κατασκευασθούν άλλοι εννιά αντιδραστήρες στο Ιράν στα επόμενα χρόνια.

Υπεγράφησαν επίσης συμφωνίες για τον εξηλεκτρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στο Ιράν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου