Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Σφοδρές μάχες στη Συρία: Τουλάχιστον 30.000 άμαχοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι


Μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι με αποτέλεμα δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, με ότι από τα υπάρχοντα τους έχει απομείνει, να εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην επαρχία για να γλυτώσουν από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, που προελαύνουν στην περιοχή με τη συνδρομή της συμμάχου Ρωσίας, και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τη τελευταία εβδομάδα «περισσότεροι από 30.000 άμαχοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έφυγαν ενώπιον της προέλασης του στρατού» στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, γνωστοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με αυτοκίνητα, μηχανές ή φορτηγά, κρατώντας λίγες αποσκευές, άμαχοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατευθύνονται σήμερα προς τη Μάνμπιτζ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με την κόπωση να αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους, περιμένουν υπομονετικά στις ουρές προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην πόλη από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μάνμπιτζ.

Οι άνδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφά τους για να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχουν μέλη του ΙSIS μεταξύ των αμάχων.

«Ο αριθμός των εκτοπισμένων έχει ανέλθει σε 40.000 και πλέον και δεν σταματά να αυξάνεται εξαιτίας των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ αλ Κουφτάν, συμπρόεδρος της πολιτικής διοίκησης του Μάνμπιτζ.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» προσέθεσε.

Στο μεταξύ οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα και οι μάχες είναι σφοδρές, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δεν έδωσε ωστόσο συγκεκριμένο απολογισμό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, η κατάσταση τείνει προς επιδείνωση στο Μάνμπιτζ.

«Η πόλη φιλοξενεί ήδη δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, που έφυγαν για να σωθούν από τις προηγούμενες συγκρούσεις στην περιοχή και οι οποίοι ζουν σε επισφαλείς συνθήκες».

Την ίδια ώρα αεροσκάφη της συριακής και ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν σήμερα επιδρομές στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Παλμύρας στοχοθετώντας θέσεις των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου