Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ανησυχία από το γερμανικό ΥΠΕΞ: «Οι ρωσικοί Iskander-Μ μπορούν να φτάσουν στο Βερολίνο από το Καλίνινγκραντ»


Προβληματισμός αλλά και φόβος επικρατεί στη Γερμανία για τους βαλλιστικούς  πυραύλους Iskander-M που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Όπως είπε ο Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών η «Είμαστε προβληματισμένοι με το γεγονός ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραύλους Iskander-M στο Καλίνινγκραντ  που μπορούν να φτάσουν μέχρι το Βερολίνο ενώ μπορεί να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές».

Η αντίδραση αυτή της Γερμανίας έρχεται σε μια σειρά συνεχούς επιδείνωσης στο κλίμα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας με την Γερμανία να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel είχε ασκήσει κριτική στην Ρωσία για την συγκέντρωση δυνάμεων, όπως είπε, στα σύνορα με τις Βαλτικές Δημοκρατίες, αποκαλώντας  την ως «παράλογη» ενώ πρόσθεσε πως η Γερμανία θα διατηρήσει και αυτή μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην περιοχή για όσο χρειάζεται.

Τις δηλώσεις αυτές ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τις έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε απόσπασμα 400 Γερμανών στρατιωτών στην Rukla της Λιθουανίας ως ένα μέρος δύναμης 1000 στρατιωτών σε αυτή τη χώρα, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη δύναμη του ΝΑΤΟ μαζί με αμερικανικές δυνάμεις στην Πολωνία, βρετανικές στην Εσθονία και καναδικές στην Λετονία.

«Το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα εδώ στα σύνορα, αλλά μου φαίνεται εντελώς παράλογο καθώς υπάρχει μηδενική απειλή από αυτές τις χώρες (Βαλτικές)», συμπλήρωσε ο Gabriel.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την γερμανική ανάπτυξη στην Λιθουανία, αλλά αρκέστηκε μόνο να πει πως τα γερμανικά στρατεύματα θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί.

Η Ρωσία από την πλευρά της αποκάλεσε ως απειλή την πρώτη ανάπτυξη γερμανικών δυνάμεων στα σύνορά της με την Λιθουανία από το τέλος του Β΄ΠΠ λέγοντας ότι το ίδιο συνιστούν και οι άλλες κινήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο σχολιασμός του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τους Iskander M στο Καλίνινγκραντ οι οποίοι μπορούν μεν να φτάσουν στο Βερολίνο αλλά εξαντλώντας την εμβέλειά τους των 400 με 500 χλμ. τοποθετεί μια νέα παράμετρο στην ένταση τοποθετώντας στο κέντρο της τον ρωσικό θύλακα.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν την αποστολή στην Λιθουανία περισσότερων  Α/Κ συστημάτων πυροβολικού PaH-2000 τα οποία με εμβέλεια πλήγματος  57 χλμ. όταν χρησιμοποιούν το πυρομαχικό  M982 Excalibur έχοντας έτσι την ικανότητα να πλήξουν τις θέσεις των Iskander.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου