Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη προσφέρει σε 7.000 μαθητές η Κομισιόν


Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη προσφέρει σε 7.000 μαθητές η Κομισιόν στο πλαίσιο του νέου της προγράμματος κινητικότητας Move2Learn, Learn2Move, μια πρωτοβουλία για την επέτειο 30 ετών από την ίδρυση του προγράμματος Erasmus.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν είχε εξασφαλίσει 2,5 εκατ. ευρώ για 5.000 νέους, ώστε να επισκεφτούν μια άλλη χώρα, είτε ατομικά είτε με την τάξη τους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατ. 18χρονους πολίτες της Ε.Ε., όπως είχε εγκρίνει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πέρυσι.

«Η Επιτροπή εκτίμησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα κόστιζε μεταξύ 1,2 και 1,6 δισ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η χρηματοδότηση δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Κομισιόν.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για ελεύθερες σιδηροδρομικές μετακινήσεις, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Κομισιόν «χαμένη ευκαιρία».

Οι νέοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning για ταξίδια που θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος του 2018. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι αξίας έως 530 ευρώ. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλες τις σχολικές τάξεις μαθητών ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίες συμμετέχουν στην ηλεκτρονική αδελφοποίηση. Οι τάξεις αυτές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για τα δωρεάν εισιτήρια που θα διατεθούν για τα καλύτερα σχέδια ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σε κάθε συμμετέχουσα χώρα. Το στοιχείο της κοινωνικής ένταξης θα είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής των καλύτερων σχεδίων. Μετά την επιλογή τους, οι νικητές θα μπορούν να ταξιδέψουν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2017 και Δεκεμβρίου 2018, σε ημερομηνίες της επιλογής τους.

Μπορούν να επιλεγούν κάθε είδους μεταφορικά μέσα και μεταφορείς, λαμβανομένων υπόψη των σημείων αναχώρησης και προορισμού των μαθητών που θα ταξιδέψουν. Ορισμένοι μεταφορείς στηρίζουν την πρωτοβουλία προσφέροντας ειδική έκπτωση στους συμμετέχοντες. Πρόκειται για τους εξής: Aegean Airlines, Air Dolomiti, ALSA Grupo, Azores Airlines, Brussels Airlines, Comboios de Portugal, Croatia Airlines, Deutsche Bahn, Hahn Air, Iberia Express, Interrail, Luxair, Naviera Armas, Olibus, SNCF, Transferoviar Calatori, Trenitalia, Vueling και Westbahn.

Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς δήλωσε τα εξής: «Η πρωτοβουλία αυτή, στηριζόμενη στην επιτυχία της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, θα δώσει στους νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι διαφορετικές χώρες και κουλτούρες σε όλη την Ευρώπη. Με την ευκαιρία της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είναι ένα ακόμη παράδειγμα αυτού του επιτυχημένου προγράμματος της ΕΕ που φέρνει κοντά ανθρώπους και τους βοηθά να νιώσουν τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος.»

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε: «Οι μεταφορές δεν έχουν να κάνουν με φορτηγά, πλοία ή αυτοκινητόδρομους· έχουν να κάνουν με ανθρώπους. Θέλουμε να δώσουμε στους νεαρούς Ευρωπαίους την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη. Θέλουμε επίσης να τους ενθαρρύνουμε να ταξιδεύουν με περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο και, γι' αυτόν τον λόγο, θα λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές CO2. Επίσης, είμαι ευτυχής επειδή για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας μπορούμε να βασιζόμαστε στην ενεργό συμμετοχή των μεταφορέων.»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου