Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

«Εσύ όμως μετανόησε…»


Μια μέρα μετέβη σ᾿ ένα νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ένας ιερεύς, για να τον εξομολογήσει. Τον προσκάλεσε επειγόντως ο ασθενής γέροντας, διότι την προηγούμενη βραδυά είδε ένα θαυμαστό και τρομακτικό όραμα.


Εμφανίσθηκε κοντά του ένας ολόφωτος νέος και του έλεγε δείχνοντάς του τον ουρανό:

-Ετοιμάσου για να εισέλθης στο Θυσιαστήριο του ουρανού, όπου ιερουργούν οι άξιοι εκ των επισκόπων και ιερέων, οι οποίοι εδόξασαν τον Τριαδικό Θεό στην γη με την ζωή και την ιερατική διακονία τους….αλλά εσύ όμως μετανόησε!

-Ιδού ο Θρόνος του Δεσπότου Χριστού, όπου θα κριθής με στοργή αλλά και με δικαιοσύνη από τον Κύριο!…Εσύ όμως μετανόησε!

-Ιδού η Άνω Ιερουσαλήμ, που είναι η κατοικία χιλιάδων και μυριάδων Άγίων, που απο-λαμβάνουν την θέα της δόξης του Τριαδικού Θεού!… Εσύ όμως μετανόησε με ειλικρίνεια και συντριβή!

-Ιδού εδώ είναι η Βασιλεία Του, όπου κάθεται ο Κύριος της Δόξης και τον έχουν περικυκλώσει οι Δυνάμεις όλων των αγγελικών ταγμάτων ψάλλοντας το «Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης αυτού»… Εσύ όμως μετανόησε.

-Κοίταξε δεξιά σου και θα ιδής χιλιάδες ψυχές που εσώθησαν, διότι εσύ τους μνημόνευες κατά την διακονία των 50 χρόνων σου. Όλοι αυτοί τώρα προσεύχονται για σένα… Εσύ όμως μετανόησε!

-Βλέπε και το βαθύ σκοτάδι που είναι αριστερά σου και ακούς τις φωνές τρόμου και απελπισίας…Εσύ όμως μετανόησε.

-Γι᾿αυτό, πάτερ, σ᾿ εκάλεσα, είπε ο ευλαβέστατος αυτός ιερεύς, για να κάνω μία καθαρή και ειλικρινή εξομολόγηση από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα.

Από το βιβλίο του π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου: «Γνώσις και βίωμα της Ορθοδόξου Πίστεως»

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. "ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ"!!!

  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

  Κάποιο αγοράκι μπήκε επειγόντως στις Πρώτες Βοήθειες ενός νοσοκομείου. Ύστερα από επείγουσες εξετάσεις, ο γιατρός αποφάνθηκε τα εξής: «Θα ανοίξω την καρδιά σου…»

  Το αγοράκι τον διέκοψε απότομα: «Μέσα στην καρδιά μου θα βρείτε το Χριστό»

  Ο χειρουργός τον κοίταξε περίεργα και καθώς δεν πίστευε, σούφρωσε τα φρύδια του και του είπε:
  «Θα ανοίξω την καρδούλα σου για να διαπιστώσω τις βλάβες που σου προκάλεσε η αρρώστια σου…»

  «Ναι, αλλά όταν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε το Χριστό.»

  Ο γιατρός έριξε ένα βλέμμα περίεργο προς τους γονείς του που κάθονταν ήρεμοι πλάι του και συνέχισε: «Όταν διαπιστώσω τις βλάβες, θα κλείσω την καρδιά και το στήθος σου και θα αποφασίσω τι θα κάνω.»

  «Σύμφωνοι, αλλά θα βρείτε το Χριστό μέσα στην καρδιά μου. Η Αγία Γραφή λέει, πως ο Χριστός κατοικεί εκεί μέσα. Όλοι οι εκκλησιαστικοί ύμνοι λένε, πως ο Χριστός κατοικεί εκεί, μέσα στην καρδιά μας. Εσείς θα τον βρείτε μέσα στη δική μου καρδιά.»

  Ο καρδιοχειρουργός απηύδησε: «Θα σου πω τι ακριβώς θα βρω μέσα στην καρδιά σου. Θα βρω ένα φθαρμένο καρδιακό μυ, μια μειωμένη κυκλοφορία αίματος και εξασθενημένα αιμοφόρα αγγεία. Και τότε θα μπορώ, αν ξέρω, αν έχω τη δυνατότητα να σε κάνω καλά.»
  «Και θα βρείτε επίσης και το Χριστό, που βρίσκεται εκεί…»

  Ο γιατρός βγήκε από την αίθουσα εξετάσεως ενοχλημένος. Καημένο παιδί…!


  Όπως είχε προβλέψει, προέβη στη χειρουργική επέμβαση… Οι βλάβες ήταν σημαντικές, καθώς είχε προβλέψει, σύμφωνα με την εικόνα των εξετάσεων. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα…

  Όταν τελείωσε το χειρουργείο, κάθισε στο γραφείο του για να καταγράψει στο τετράδιο χειρουργείου τις σημειώσεις του σχετικά με την επέμβαση: κατεστραμμένη αορτή, κατεστραμμένη πνευμονική φλέβα, εκτεταμένη μυϊκή εκφύλιση. Καμιά ελπίδα μεταμόσχευσης. Καμιά ελπίδα ίασης. Θεραπεία: παυσίπονα και απόλυτη ανάπαυση. Πρόγνωση (σταμάτησε): ο θάνατος θα επέλθει μέσα στο χρόνο…

  Άφησε τον Η/Υ και σηκώθηκε… Απευθύνθηκε στο Χριστό του μικρού: ¨Γιατί, αναφώνησε, γιατί το έκανες αυτό; Το έστειλες εδώ. Το έστειλες μ’ αυτό το κακό. Το καταδίκασες να πεθάνει μικρό απ’ αυτό το κακό. Γιατί; Γιατί;»

  Τότε στο βάθος του είναι του, άκουσε μια φωνή να του απαντά: «Αυτό το παιδί δεν είναι προορισμένο να ζήσει μακροπρόθεσμα στο δικό σας ποίμνιο. Αυτό το παιδί ανήκει στο δικό μου ποίμνιο και έτσι θα είναι για πάντα. Εδώ, στο δικό μου ποίμνιο, δεν υπάρχει κανένας πόνος. Θα ανακουφιστεί τόσο, όσο δε φαντάζεσαι. Κάποια μέρα, οι γονείς του θα το συναντήσουν εδώ και θα γνωρίσουν την ειρήνη. Το ποίμνιό μου θα συνεχίσει να αυξάνεται.»

  Δάκρυα έτρεχαν στα μάτια του καρδιοχειρουργού. Όμως τα αισθήματά του ενάντια στο Θεό, γεμάτα εγωισμό, αντιδρούσαν μέσα του: «Έπλασες αυτό το πλάσμα, έπλασες αυτή την καρδιά. Είναι καταδικασμένο να πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες… γιατί;»

  Η φωνή μέσα του απάντησε: «Το παιδί πρέπει να επιστρέψει στο δικό μου ποίμνιο γιατί έχει εκτελέσει το καθήκον του. Δεν έπλασα το παιδί μου στη γη για να το χάσω, αλλά για να ξαναβρεθεί ένα άλλο χαμένο πρόβατο.»

  Ο γιατρός κατάλαβε πως αυτό το παιδί δεν ήρθε εκεί τυχαία… ήρθε γι’ αυτόν… Ο ίδιος είχε λάβει μια χριστιανική μόρφωση… Οι αναμνήσεις χόρευαν μέσα στο νου του. Εξ αιτίας των πολλών επαγγελματικών του επιτυχιών, η ψυχή του είχε γίνει η τελευταία του φροντίδα.

  Μπήκε στο θάλαμο του παιδιού, κάθισε πάνω στο κρεβάτι του, έχοντας απέναντί του τους γονείς του.

  Το αγοράκι ξύπνησε και ψέλλισε: «Ανοίξατε την καρδιά μου;»
  «Ναι!», απάντησε συγκινημένος ο γιατρός.
  «Και τι βρήκατε;», ρώτησε ο μικρός.

  « Βρήκα το Χριστό», απάντησε ο χειρουργός, κλαίγοντας σαν το μικρό παιδί που ήταν ο ίδιος, πριν από πενήντα χρόνια…

  Το παιδί και ο γιατρός έγιναν οι καλύτεροι φίλοι…
  ΠΗΓΗ: perivolipanagias.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή