Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: «Ή ΝΑ ΞΕΣΚΛΑΒΩΘΟΥΜΕ Ή ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΜΕ!»


Αυτοί ήταν οι Όρκοι των Αγωνιστών του 1821, γι' αυτό και κατάφεραν να ελευθερωθούν! Χωρίς μισόλογα, υπεκφυγές και «πολιτική», αλλά με Πίστη στον Χριστό και τα Δίκαια της Πατρίδας:


ΣΤ' ΑΡΜΑΤΑ, ΑΔΕΡΦΙΑ!...
Ήγαπημένοι μου... Ήτανε φαίνεται από το Θεό γραμμένο ν' αδράξωμε τ' άρματα μία ήμερα και να χυθούμε καταπάνου στους τυράννους μας, που τόσα χρόνια ανελεήμονα μας τυραγνεύουν. Τι τη θέλομε, βρέ αδέρφια, αυτή την πολυπικραμένη ζωή, να ζούμε απο-
κάτω στή σκλαβιά και το σπαθί των Τούρκων να ακονιέται στα κεφάλια μας;

Δεν τηράτε που τίποτα δε μας απόμεινε;
Αι εκκλησίες μας γενήκανε τζαμιά και αχούρια των Τούρκων κανένας δε μπορεί να πη, πώς τάχα έχει τίποτε εδικό του, γιατί το ταχιά βρίσκεται φτωχός, σα διακονιάρης στη στράτα. Οι φαμελιές μας και τα παιδιά μας, είναι στά χέρια και στη διάκριση των Τούρκων. Τίποτε, αδέρφια δε μας έμεινε. Δεν είναι πρέποντας να σταυρώσωμε τά χέρια και να τηράμε τον ουρανό· ο Θεός μάς έδωσε χέρια, γνώση και νου ας ρωτήσομε την καρδιά μας και ό,τι μας απαντυχαίνει, ας το βάλωμε γλήγορα σε πράξη, και ας είμεθα, αδέρφια, βέβαιοι, πως ο Χριστός μας, ο πολυαγαπημένος, θα βάλη το χέρι απάνου μας.
Ό,τι θα κάμωμε, πρέποντας είναι να το κάμωμε μιά ώρα αρχίτερα, γιατί ύστερα θα χτυπάμε τα κεφάλια μας. Τώρα ή Τουρκία είναι μπερδεμένη σε πόλεμους, και δεν έχει ασκέρια να στείλη καταπάνου μας. Ας ωφεληθούμε από την περίσταση, όπου ο Θεός ακούοντας τα δίκαια παράπονα μας, μας έστειλε για ελόγου μας· μία ώρα,πρέποντας είναι να ξεσπάσει αυτό το μαράζι, όπου μας τρώγει την καρδιά.
Στα άρματα, αδέρφια! Ή να ξεσκλαβωθούμε ή όλοι να πεθάνομε, και βέβαια, καλλίτερο θάνατο δε μπορεί να προτιμήση κάθε Χριστιανός και Έλληνας. 
Οδυσσεύς Ανδρούτσος 

1 σχόλιο:

 1. Οι αγωνιστές του 21 τα μόνα που διδάκτηκαν από
  τον παπά του χωριού τους, ήταν λίγη γραφή και ανάγνωση, ψαλτήρι και Αγία Γραφή,
  για τον Αβραάμ, τον Ισαάκ (τους "προπάτορες" τους, όπως συνεχίζει και σήμερα ακόμα να αποκαλεί του γενάρχες των Εβραίων), τον Μωυσή, την ιστορία του "περιούσιου" λαού του Ισραήλ.

  Δεν άκουσαν τίποτε για την ιστορία των προγόνων τους,
  (την αγνοούσαν και οι "διδάσκαλοι" τους), τον τεράστιο πολιτισμό που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα.

  Δεν άκουσαν τίποτε για την ελληνική κοσμοθέαση, την φιλοσοφία,
  τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, το θέατρο, την δημοκρατία,
  τον αθλητισμό, όλα όσα διαμόρφωσαν τον σύγχρονο πολιτισμό.

  Εντελώς άγνωστοι Όμηρος, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Ηράκλειτος,
  Ζήνων, Πλωτίνος, Ευριπίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Περικλής, Μ. Αλέξανρος, .....
  Γνωστοί όμως Αδάμ, Νώε, Ιακώβ, Αυνάν και όλα τα πρόσωπα του εβραϊκής ιστορίας.
  Άλλωστε και ο Κοσμας ο Αιτωλός σε μία διδαχή του λέει ότι "εμείς δεν έχομεν
  εδώ πατρίδα. Η πατρίδα μας είναι στους ουρανούς....."

  Γι αυτό ορκίζοντο έτσι, δεν είχαν πού αλλού να στηριχθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή