Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Βρυξέλλες: Έκλεισε η συμφωνία με την Ελλάδα


Συμφωνία για staff level agreement ως τις 20 Μαρτίου μεταξύ δανειστών και Ελλάδας αναφέρουν ανώτατες πηγές της Κομισιόν.

Μιλώντας ατύπως για την πορεία των συζητήσεων που γίνονται στην Αθήνα αναφέρουν ότι παραμένουν διαφορές στα εργασιακά και στο θέμα των μέτρων και αντιμέτρων.

«Τα μέτρα από το 2019 παραμένουν στο 2%. Τα τεχνικά κλιμάκια συζητούν, αλλά δεν τα βρίσκουν ακόμη και το χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ βρίσκονται πλέον πιο κοντά στο θέμα αυτό, σχεδόν έχουν κοινές θέσεις», εξηγούσε το πρωί ανώτατη πηγή.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πιο απλά να μην επιμείνει στην επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων με στόχο να κλείσει η συμφωνία παρ' ότι επισημαίνει προς τους συνομιλητές της ότι αυτό το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο.

Παρά ταύτα διαπιστώθηκε ότι το ΔΝΤ δεν αποδέχεται με τίποτα την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς και έτσι η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη για συμβιβασμό.

Το δεύτερο κρίσιμο σημείο είναι το γεγονός ότι ζητείται μείωση των συντάξεων μετά το 2019 μέσω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, κάτι που είναι δύσκολο πολιτικά και εκφράζονται ήδη φωνές ανησυχίας στο οικονομικό επιτελείο για το εάν θα μπορούσε να περάσει απ' την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το τρίτο σημαντικό θέμα που προκύπτει από ευρωπαϊκές πηγές είναι ότι η τρόικα δεν δέχθηκε τα αντίμετρα της κυβέρνησης. Θεώρησε ότι η αναμόρφωση του φορολογικού, που παρουσίασε η κυβέρνηση, δεν είχε καθόλου αναπτυξιακό χαρακτήρα, και ουσιαστικά επέστρεψε πίσω τις προτάσεις ζητώντας μία νέα αναπτυξιακή πρόταση.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι υπάρχει εμπλοκή καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και ήδη υπάρχει επαφή και με την Παγκόσμια Τράπεζα για το ευρύτερο αναπτυξιακό πακέτο.

Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς οι πληροφορίες βγήκαν λίγο πριν το ραντεβού τρόικας – κυβέρνησης στις 15.00 στο Χίλτον, την τηλεδιάσκεψη του Euro working Group στις 21.00 ώρα Ελλάδος και εν αναμονή του Οδικού Χάρτη για τις επαφές των επόμενων ημερών.

Τα ξημερώματα, μετά το πέρας των χθεσινών επαφών κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για σημαντική πρόοδο.

«Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλο το πακέτο. Υπάρχουν προβλήματα βέβαια ακόμη με το ΔΝΤ για τα εργασιακά όπως θα περίμενε κανείς», έλεγε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Παρά ταύτα ο ίδιος διευκρίνισε ότι «το θέμα του αφορολόγητου δεν έχει συζητηθεί ακόμη».

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι έκλεισε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα χρέη των επιχειρήσεων. Όπως έγινε γνωστό θα «κουρεύεται» σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ΦΠΑ αλλά όχι και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Παρά το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο του κενού του 2018 και του εξωδικαστικού συμβιβασμού είχαν ουσιαστικά προεξοφληθεί από τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, η παραμονή των θεσμών στην Αθήνα ως και σήμερα Πέμπτη αποτελεί ένδειξη ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα.

«Κλείνουμε θέματα» επιβεβαίωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνάντηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου