Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Συρία: Ανταγωνισμός κυριαρχίας Τούρκων- Συριακού Στρατού και Κούρδων


Οι «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας», ο στρατός του Άσαντ και η Τουρκία με τα στρατεύματα της «Ασπίδας του Ευφράτη»,  βρίσκονται σε αγώνα μεταξύ τους για την κυριαρχία στα χωριά του Χαλεπίου, σημειώνει κουρδικό δημοσίευμα.




Κύριος στόχος των τριών αυτών δυνάμεων, γράφει το «zernews.com» είναι ο έλεγχος της πόλης Μανμπίτς (Münbiç).



Ανακοίνωση του τουρκικής «Ασπίδας του Ευφράτη» αναφέρει ότι έχει καταληφθεί ένας μεγάλος αριθμός χωριών από το Daesh. Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με τις καταλήψεις από τον συριακό στρατό κάποιων οικισμών ανατολικά της Αλ Μπάμπ.



Ο διοικητής της «Ασπίδας του Ευφράτη», όπως και ο επικεφαλής του συριακού στρατού, ο καθένας για τον εαυτό του,  σχεδιάζουν να καταλάβουν την πόλη Μανμπίτς. Ο στόχος είναι ποιος θα κυριαρχήσει.



Πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι γύρω από την πόλη Μανμπίτς οι Αμερικανοί έχουν τοποθετήσει στρατιώτες καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι οι ΗΠΑ έχουν τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στην Μανμπίτς.



Οι πηγές αναφέρουν, επίσης,  ότι μεταξύ των δυνάμεων της «Ασπίδας του Ευφράτη» και των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις. 

Ο φόβος των Τούρκων της «Ασπίδας του Ευφράτη» είναι η ένωση του συριακού στρατού με τους αντάρτες των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας».



Ωστόσο, είναι φανερό ότι οι τρεις αυτές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπίου, από εκεί όπου έχει εκδιωχθεί η οργάνωση Daesh,  θα δώσουν σκληρές μάχες για την κυριαρχία στην περιοχή. 

(zernews.com)
http://www.echedoros-a.gr/2017/02/blog-post_353.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου