Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Αυστριακός ΥΠΕΞ για Ερντογάν: «Να μην μεταφέρει την τουρκική εσωτερική πολιτική στην Αυστρία»


Συνεχίζεται αμείωτος ο σάλος που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο εβδομάδες εξαιτίας των προθέσεων Τούρκων πολιτικών να εμφανιστούν σε τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αυστρία - με πιθανολογούμενη μάλιστα ακόμη και του ίδιου του Τούρκου προέδρου - για υποστήριξη του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς ενίσχυση των υπερεξουσιών του, γεγονός που έχει οδηγήσει σε περαιτέρω όξυνση των ήδη τεταμένων σχέσεων Βιέννης και Άγκυρας.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ήδη πριν δύο εβδομάδες είχε προειδοποιήσει έντονα για το ενδεχόμενο προεκλογικής εμφάνισης του Ερντογάν στην Αυστρία, σε αποψινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), προειδοποιεί εκ νέου την Άγκυρα "να μην μεταφέρει την τουρκική εσωτερική πολιτική στην Αυστρία, κάτι που είναι επιζήμιο για την ενσωμάτωση στην Αυστρία".

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απορρίπτει κατηγορηματικά, ως πέραν κάθε ορίου, τις κατηγορίες για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", που εκτόξευσε εναντίον της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

Από την άλλη πάλι, την τελευταία στιγμή, ο δήμαρχος του Χέρμπραντς στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Φόραλμπεργκ, απαγόρευσε σήμερα προεκλογική συγκέντρωση που προγραμματιζόταν για απόψε στην κωμόπολη και η οποία είχε δηλωθεί αρχικά ως παρουσίαση βιβλίου, με ομιλητή τον πρώην υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας και μέλος του κόμματος AKP, Τανέρ Γιλντίζ.

Ήδη σε ανακοίνωσή του το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο τοπικός κυβερνήτης του Φόραλμπεργκ Μάρκους Βάλνερ, είχε αποσαφηνίσει πως δεν θα επιτρέψει έναν τουρκικό προεκλογικό αγώνα στο κρατίδιό του, σημειώνοντας ότι "απολύτως σίγουρα δεν χρειαζόμαστε προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στο Φόραλμπεργκ" και πως "είναι απαράδεκτο να δημιουργείται απροκάλυπτα κλίμα στο εξωτερικό για ένα τελείως αμφιλεγόμενο συνταγματικό δημοψήφισμα".
Στο μεταξύ, το Λιντς, η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της ΄Ανω Αυστρίας, φαίνεται να είναι η πρώτη αυστριακή πόλη που αντιμετωπίζει άμεσα τις πολυσυζητημένες εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών.

Όπως καταγγέλλει απόψε ο τουρκικής καταγωγής πρώην βουλευτής των Πράσινων στην αυστριακή ΄Ανω Βουλή, Εφγάνι Ντένμετς, τουρκικός πολιτιστικός σύλλογος προσκαλεί για αύριο βράδυ, σε αίθουσα στο Λιντς, σε συγκέντρωση με εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, με τις αρχές της πόλης να δηλώνουν πως αδυνατούν να την απαγορεύσουν διότι πρόκειται για εκδήλωση σε ιδιωτικούς χώρους.
Όπως ανακοίνωσε απόψε η αστυνομία του Λιντς, μία τέτοια εκδήλωση, "για την οποία έως τώρα δεν έχει ζητηθεί σχετική άδεια", δεν μπορεί να απαγορευτεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ακόμη και εάν κάτι τέτοιο ζητείται από τον ένα ή τον άλλο πολιτικό.

Σημειώνεται πως, πολύ πριν υπάρξουν ανάλογες τοποθετήσεις στη γειτονική Γερμανία, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς είχε απευθύνει ήδη την προπερασμένη Δευτέρα, σαφή προειδοποίηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής εμφάνισης στην Αυστρία, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, τονίζοντας πως αυτή θα ήταν «ανεπιθύμητη».

"Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί φυσικά να έλθει για διμερείς επισκέψεις στην Ευρώπη και στην Αυστρία και να έχει συνομιλίες με την κρατική ηγεσία, όπως κάθε άλλος κορυφαίος πολιτικός, αλλά απορρίπτουμε σαφώς την μεταφορά στην Αυστρία του τουρκικού προεκλογικού αγώνα και της πόλωσης, διότι αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες εντάσεις και σίγουρα αποτελεί εμπόδιο για την ενσωμάτωση", είχε επισημάνει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Σαφώς κατά της εμφάνισης Ερντογάν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αυστρία και στη Γερμανία είχε τοποθετηθεί και ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στις συνομιλίες του στο Βερολίνο την περασμένη Παρασκευή, με τον Γερμανό, απερχόμενο, ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ.
"Τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες κατακτήθηκαν με αγώνες εναντίον της εξουσίας, όχι για να δίνουν τη δυνατότητα προεκλογικής εμφάνισης σε έναν Τούρκο υπουργό", είχε τονίσει ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, επικροτώντας την απαγόρευση από τις γερμανικές αρχές εκδηλώσεων με ομιλητές τους Τούρκους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας, στις γερμανικές πόλεις Κολωνία και Γκαγκενάου.

Σε αντίθεση με τον Αυστριακό ομόλογό του, ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος είχε ασκήσει, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στην απαγόρευση αυτή, σημειώνοντας πως οι εξελίξεις στην Τουρκία του φαίνονται μεν ύποπτες και είναι "οργισμένος με τον περιορισμό εκεί της ελευθερίας του Τύπου", ωστόσο "του προξενούν ανησυχία και οι περιορισμοί των αρχών του κράτους δικαίου στη Γερμανία".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου