Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Μετωπική σύγκρουση Πολωνίας με την ΕΕ;..

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο επανέλαβε την αντίθεσή της στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε μια επιστολή που απηύθυνε σήμερα στους Ευρωπαίους ομολόγους της σε μια πρωτοφανή ενέργεια κατά ενός ομοεθνού της θέτοντας ουσιαστικά θέμα αποδέσμευσης και της Πολωνίας από την ΕΕ καθώς θεωρεί τον συγκεκριμένο υποψήφιο άνθρωπο των Γερμανών και ότι επεμβαίνει εναντίον της εκλεγμένης πολωνικής κυβέρνησης!

Μία ημέρα πριν από τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να εξετάσει το θέμα, η Σίντλο επανέλαβε τους λόγους πουη Βαρσοβία τίθεται εναντίον της υποψηφιότητας Τουσκ.

Κατηγορεί τον φιλελεύθερο πρώην πρωθυπουργό ότι «παραβίασε κατάφωρα» τον κανόνα της «πολιτικής ουδετερότητας» που απαιτείται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και «ενεπλάκη προσωπικά» σε μια πολιτική αντιπαράθεση στην Πολωνία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός επικίνδυνου προηγούμενου, βάσει του οποίου η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ενός κράτους μέλους δέχεται πολιτική επίθεση από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τονίζει η Σίντλο στην επιστολή της!

Η Πολωνή πρωθυπουργός αναφέρεται στην ομιλία του Τουσκ στις 17 Δεκεμβρίου στο Βρότσλαβ, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε από την πολωνική κυβέρνηση να σεβαστεί «τον λαό, τις συνταγματικές αρχές και αξίες»!

Η ομιλία αυτή εκφωνήθηκε μία ημέρα μετά από τα οργανωμένα επεισόδια που ξέσπασαν μπροστά από το πολωνικό κοινοβούλιο από την φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση.

Στη διάρκεια των επεισοδίων αυτών διαδηλωτές εμπόδιζαν επί ώρα την έξοδο από το κτίριο στη Σίντλο και τον επικεφαλής του κυβερνώντος, συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν καταλάβει το κοινοβούλιο και διαμαρτύρονταν για την υιοθέτηση του προϋπολογισμού του 2017 αντιδρώντας με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Η Σίντλο αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό στην επιστολή της, επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια παρεμπόδισης της υιοθέτησης του προϋπολογισμού ήταν, βάσει του πολωνικού συνταγματικού πλαισίου, απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικές μεθόδους».

Η Βαρσοβία παρουσίασε ως υποψηφιότητά της για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριουζ- Βόλσκι και εν συνεχεία η Πολωνή πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επανεκλογή του Τουσκ «παρά την αντίθεση της κυβέρνησης της χώρας καταγωγής του θα έρθει σε αντίθεση με τον διακυβερνητικό χαρακτήρα του έργου του Συμβουλίου».

Σε συνέντευξή του χθες Τρίτη ο Κατσίνσκι είχε δηλώσει ότι κατά τη γνώμη του ο Τουσκ είναι «ο Γερμανός υποψήφιος» και ότι αν παραμείνει στη θέση του προέδρου, η κρίση στην ΕΕ θα επιδεινωθεί, δηλαδή τον είπε άνθρωπο του Βερολίνου!

Πριν δύο μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε επίσημη διαδικασία ελέγχου της Πολωνίας για να διευκρινίσει κατά πόσον οι πρόσφατες ενέργειες της πολωνικής κυβέρνησης –η μεταρρύθμιση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και η παρέμβαση στις ελευθερίες της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου– αντιβαίνουν στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το κράτος δικαίου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φ. Τίμερμανς ύστερα από ιδιαίτερα μακρά συνεδρίαση στο Κολέγιο των Επιτροπών για το θέμα της Πολωνίας είχε τότε ανακοινώσει την «προκαταρκτική διερεύνηση του ζητήματος».

Οπως είπε: «Δεσμευτικοί κανόνες δεν έγιναν σεβαστοί, αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα σε μία χώρα που εφαρμόζεται το κράτος δικαίου. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να ξεκινήσουμε τον διάλογο».

«Εχω την εντύπωση ότι η Επιτροπή κινδυνεύει να επιλέξει πλευρά και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική διένεξη εντός της Πολωνίας», είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνίας, Κόνραντ Σιμάνσκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου