Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Στέλεχος του υπ.Εργασίας: «Υπήρξε μια πρόοδος- Θα συνεχίσουμε και αύριο την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς»


Νέο ραντεβού για τις τρεις το μεσημέρι αύριο έδωσε η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών. Στις 22.30 αποχώρησε πρώτη από το Χίλτον η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, για να ακολουθήσουν λίγα λεπτά αργότερα οι κ.Τσακαλώτος και Παπαδημητρίου. 

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, στο σημερινό ραντεβού «υπήρξε μια πρόοδος. Θα συνεχίσουμε και αύριο το πρωί με τεχνικά κλιμάκια και στις 15.00 θα γίνει νέα συνάντηση των επικεφαλής".

"Συζητήσαμε για το δημοσιονομικό και την προνομοθέτηση" τόνισε το ίδιο στέλεχος για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα το ενδεχόμενο μέτρων το 2018 για τις συντάξεις. Το ίδιο στέλεχος απάντησε "δεν έχουμε συμφωνήσει σε ποσοστά" όταν ρωτήθηκε ποιές θα είναι οι μειώσεις στις συνταξεις. 
Λίγο αργότερα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι γυπήρξαν συγκλίσεις και προσέθεταν ότι τα αντίμετρα θα είναι «και αναπτυξιακά και με κοινωνική χροιά», παραδεχόμενα, ωστόσο, ότι οι δανειστές πιέζουν περισσότερο για τον αναπτυξιακό τους χαρακτήρα. 


Η αποψινή συνάντηση στο Χίλτον έγινε στη σκιά των ανακοινώσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τις οποίες το 4ο τρίμηνο του 2016 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε σε ποσοστό 1,2% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 1,1% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015.

Τα στοιχεία προκάλεσαν μούδιασμα στην ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό διότι στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν πως η διατήρηση της οικονομίας σε ύφεση και η συρρίκνωση του ΑΕΠ, αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα μέτρα που ζητούν να ληφθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το 2018. Κι αυτό διότι όλοι οι υπολογισμοί για τα απαιτούμενα μέτρα θα ξεκινήσουν από χαμηλότερη βάση και θα υπάρξει επιπλέον πίεση για αποδοχή των θέσεων του ΔΝΤ που επέμενε ότι οι προβλέψεις είναι υπεραισιόδοξες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου