Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Βρετανία: Απαγορεύτηκε η πρόσληψη συγγενών και συνεργατών από τους βουλευτές


Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας (Ipsa) αποφάσισε σήμερα να απαγoρεύσει στο μέλλον στους εκλεγμένους στη Βουλή των Κοινοτήτων να απασχολούν μέλη της οικογένειάς τους ή πρόσωπα με τα οποία διατηρούν στενές επιχειρηματικές σχέσεις.

«Πιστεύουμε πως η απασχόληση "συγγενών" δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πρακτικές απασχόλησης που απαιτούν δίκαιες και ανοικτές προσλήψεις προκειμένου να προωθηθεί η ποικιλομορφία», δήλωσε η πρόεδρος της Ipsa, Ρουθ Έβανς.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται ενώ η ιδέα έχει αναφερθεί στη Γαλλία, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν περί εικονικών θέσεων απασχόλησης της συζύγου του και δύο παιδιών του.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις ερχόμενες βρετανικές βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το 2020. Οι βουλευτές που απασχολούν ήδη έναν συγγενή μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, διευκρίνισε η Ipsa, μια ανεξάρτητη επιτροπή που δημιουργήθηκε μετά το σκάνδαλο των τιμολογίων δαπανών που είχε συγκλονίσει τη χώρα το 2009.

Αυτή τη στιγμή 151 βουλευτές από τους 650 απασχολούν ένα μέλος της οικογένειάς τους, από τους οποίους 84 είναι Συντηρητικοί, 50 Εργατικοί και 10 βουλευτές του κόμματος SNP που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τη Βρετανία, σύμφωνα με την Ipsa.

Από το 2010, μια μοναδική θέση απασχόλησης αυτού του τύπου θα επιτρέπεται ανά βουλευτή και θα υπόκειται σε προσεκτική εξέταση από την Ipsa προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διατυπωθούν «κατηγορίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης».

Αν και η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ταχθεί εναντίον της απαγόρευσης απασχόλησης ενός συγγενούς, η Ipsa εξήγησε πως «αντιλαμβάνεται την ανάγκη τους να απασχολήσουν πρόσωπα στα οποία έχουν εμπιστοσύνη αλλά δεν θεωρεί πως τα πρόσωπα αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε συγγενείς».
Το Ipsa πρόσθεσε πως η απόφασή του δεν συνδέεται με την ανακάλυψη κάποιας κατάχρησης, καθώς τα βρετανικά μμε έχουν καλύψει ευρέως τα δικαστικά προβλήματα του Φιγιόν.

«Όμως είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε την πρακτική στο μέλλον, για να ενθαρρύνουμε τις καλές πρακτικές στο θέμα των προσλήψεων από τους βουλευτές και για να διασφαλίσουμε στο κοινό την κατάλληλη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων», προσθέτει στην έκθεσή του το Ipsa.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου