Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ευ. Αποστόλου: «Η αγροτική οικονομία καθοριστικός παράγοντας να μας βγάλει από την κρίση - Δουλεύουμε να βγει η χρήση του όρου φέτα»


«Δουλεύουμε με την Κομισιόν για να απαγορευτεί η χρήση του όρου φέτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, στον απόηχο του θέματος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη χρήση του όρου ‘φέτα’ από Καναδούς παραγωγούς στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά.

Μιλώντας σε πάνελ για την αγροτική παραγωγή κατά την τρίτη ημέρα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι το «μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο σφυγμός της ανάπυξης χτυπά στον πρωτογενή τομέα και τόνισε ότι «η αγροτική οικονομία είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση».

Ο Ευάγγελος Αποστόλου είπε ότι στόχος είναι η αύξηση της απασχόλησης και η ανανέωση στο επάγγελμα του αγρότη, ο οποίος θα πρέπει να είναι μορφωμένος και καταρτισμένος στον τομέα του, θέση, με την οποία συμφώνησε και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαφτάρης.

Ο κ. Τσαφτάρης υποστήριξε ότι η γεωργία είναι ο τομέας που μπορεί σήμερα να οδηγήσει σε μία γρήγορη ανάπτυξη και ανέπτυξε πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν λύση σε πολλά προβλήματα της γεωργίας, όπως η χρήση drones και η γεωθερμία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ, Νίκος Ευθυμιάδης, τόνισε ότι εδώ και 5 με 6 χρόνια, η ελληνική γεωργία έχει πάψει να βασίζεται στις επιδοτήσεις. Και ανέφερε ότι στόχος των Ελλήνων αγορών και της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η διεθνής αγορά και οι απαιτήσεις της, με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι τριών επιτυχημένων εταιρειών.

Η ιδιοκτήτρια της οινοποιίας Αργυρίου, Δέσποινα Αργυρίου, υποστήριξε ότι η ποιότητα είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι των άλλων χωρών, όμως υπάρχουν μεγάλες παθογένειες, όπως ο ότι «η γη πολυτεμαχίζεται».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CHB Group, Νικόλας Χριστοδούλου, είπε ότι στη χώρα μας αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η καινοτομία.

Ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Zooulis Mina, υπογράμμισε ότι η επιτυχία της εταιρείας του βασίζεται στη μελέτη και στις επενδύσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου