Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Europol: Περίπου 5.000 εγκληματικές ομάδες με 17.500 άτομα στην Ευρώπη


Περίπου 5.000 εγκληματικές ομάδες με 17.500 άτομα που είναι ύποπτα για την παράνομη διακίνηση μεταναστών έχει συγκεντρώσει στις λίστες της η Europol. πρόκειται για ομάδες που δρουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.   

Ο  διευθυντής της Europol, Rob Wainwright ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ευρωπαϊκές οργανωμένες ομάδες εγκλήματος που λειτουργούν σε ευρεία γεωγραφική κλίμακα, έχουν αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  

«Έχουμε αποδείξεις ότι η κοινότητα που κινεί την παράνομη διακίνηση μεταναστών έχει εμφανώς διογκωθεί, καθώς οι εγκληματίες βλέπουν νέες ευκαιρίες για γρήγορα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε αυτό βοήθησε και και η αξιοποίηση της τεχνολογίας... 


Οι ψηφιακές επιθέσεις
Η Europol προβληματίζεται έντονα όμως και για τη ραγδαία άνοδο των ψηφιακών επιθέσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένας από τους τρόπους που γίνονται αυτές είναι το λεγόμενο «cryptoware», το οποίο μπορεί και εισβάλλει σε λογισμικά τρίτων, τα μπλοκάρει και τους ζητάει λύτρα για να τα ξεμπλοκάρει.

Ο Wainwright προειδοποιεί πως «οι τεχνολογικές δυνατότητες των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών προοδεύουν ραγδαία και πως πολύ σύντομα θα γίνουν τόσο προηγμένες που θα μπορούν να κάνουν ανάλογης υφής δράσεις και σε εταιρείες μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως στις τράπεζες».

Η Europol πιστεύει ότι η άνοδος του darknet φέρνει στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα στους νομοθέτες, για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορέσουν να ξεσκεπάσουν εγκληματίες που βρίσκονται σε μια «σκιά».

«Δεν πρέπει να απαγορεύσουμε την κρυπτογράφηση αφού είναι μια σημαντικότατη μέθοδος μέσω της οποίας λειτουργεί το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε το internet να είναι τόσο ασφαλές όσο είναι και ελεύθερο» τονίζει ο Wainwright.

Κάθε μέρα 1.7 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το darknet, το 57% του οποίου είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε παράνομες δραστηριότητες όλων των ειδών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου