Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί με στρατιωτικό νόμο τα νότια της χώρας αν δεν αντιμετωπιστούν οι μαχητές του ISIS


Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απηύθυνε έκκληση σήμερα στους δημάρχους του νότιου τμήματος της χώρας, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, να εξουδετερώσουν τους ισλαμιστές μαχητές, απειλώντας ότι θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε εκείνες τις περιοχές, αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί.

Η χώρα, όπου οι ρωμαιοκαθολικοί αποτελούν την πλειοψηφία, προσπαθεί να εξαλείψει δύο μικρές αλλά βίαιες οργανώσεις που έχουν διακηρύξει την πίστη τους στο Ισλαμικό Κράτος. Τα μέλη των οργανώσεων αυτών επιδίδονται σε απαγωγές, πειρατεία, τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως τον πρόσφατο αποκεφαλισμό ενός Γερμανού ομήρου.

«Σας παρακαλώ, καθώς δεν θέλω το πρόβλημα στο (νότιο νησί του) Μιντανάο να βρεθεί εκτός ελέγχου», τόνισε ο Ντουτέρτε στους δημάρχους σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Νταβάο, πρωτεύουσα του νησιού Μιντανάο.

«Επειδή σε άλλη περίπτωση, ως πρόεδρος, θα αναγκαστώ να λάβω έκτακτα μέτρα», επισήμανε, προσθέτοντας: «Βοηθήστε με. Αλλιώς, θα επιβάλω στρατιωτικό νόμο και θα χρειαστεί να εξουσιοδοτήσω τον στρατό απλά να σας συλλάβει».

Οι δυνάμεις της χώρας πολεμούν την ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ σε δύο αποµακρυσµένα νησιά στις νότιες Φιλιππίνες. Το νησί Μιντανάο είναι εδώ και δεκαετίες θέατρο ένοπλων ισλαμιστικών εξεγέρσεων. Η κυβέρνηση αναζητεί στήριξη σε οργανώσεις που έχουν αποσχιστεί, έχοντας ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με αυτές.

Έπειτα από χρόνια άρνησης της Μανίλας ότι το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να εδραιωθεί στην χώρα, η κυβέρνηση του Ντουτέρτε ανέφερε ότι πλέον θεωρεί βέβαιο ότι οι τοπικοί αντάρτες βρίσκονται σε επαφή με τζιχαντιστές και λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

Ο ηγέτης των Φιλιππίνων έχει προειδοποιήσει για την πιθανότητα τζιχαντιστές του ΙΚ που εκδιώχνονται από το Ιράκ και την Συρία να αναζητήσουν καταφύγιο στις Φιλιππίνες.

Ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενζάνα δήλωσε πως οι απαγωγές που έχει διαπράξει η Αμπού Σαγιάφ αποτελούν εθνική ντροπή, με τις αρχές να εκτιμούν ότι οργάνωση κρατά 31 ομήρους, αριθμός αυξημένος από τους 18 αιχμαλώτους που κρατούσε, όταν ο Ντουτέρτε ανέλαβε την εξουσία στις 30 Ιουνίου.

«Μου προκαλεί πονοκέφαλο», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η προθεσμία του στρατού για την εξουδετέρωση των μαχητών έως τον Ιούνιο είναι μη ρεαλιστική. «Κάποιες φορές χάνω τον ύπνο μου», είπε.

Όπως τόνισε, ο στρατός θα μεταφέρει μια μεραρχία πεζικού σε ένα από τα κύρια προπύργια της Αμπού Σαγιάφ, το νησί Τζόλο, όπου οι περισσότεροι από τους αιχμαλώτους κρατούνται. Ειδικές δυνάμεις πεζοναυτών και του Πολεμικού Ναυτικού θα αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσουν την πειρατεία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου