Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν φυλακή στα ΒΔ της Μοσούλης όπου το ISIS είχε σαν κολαστήριο


Μια φυλακή στα βορειοδυτικά της Μοσούλης ανακατέλαβαν οι ιρακινές δυνάμεις όπου τζιχαντιστές του ISIS είχαν εκτελέσει εκατοντάδες ανθρώπους και κρατούσαν αιχμάλωτες πολλές γυναίκες της μειονότητας των Γεζίντι. 

Η φυλακή του Μπαντούς ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις της 9ης μεραρχίας τεθωρακισμένων και από τους άνδρες μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που μετέχουν στην επιχείρηση που ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου με στόχο την απελευθέρωση της πόλης και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε αν στη φυλακή αυτή υπήρχαν ακόμη κρατούμενοι.

Εξάλλου, η δημόσια τηλεόραση του Ιράκ μετέδωσε ότι οι ίδιες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον δρόμο που συνδέει τη Μοσούλη με το Κασίκ, απομονώνοντας έτσι τη δυτική πλευρά της Μοσούλης από την πόλη Ταλ Άφαρ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), στις 10 Ιουνίου 2014 το ΙΚ εκτέλεσε περίπου 600 κρατούμενους, κυρίως σιίτες, στη φυλακή του Μπαντούς. Οι μελλοθάνατοι υποχρεώνονταν να γονατίσουν στην άκρη μιας χαράδρας, οι δήμιοι τους έσπρωχναν στον γκρεμό και στη συνέχεια έκαιγαν τα πτώματά τους.

Μια βουλευτίνα των Γεζίντι, η Βιαν Νταχίλ, υποστήριξε την ίδια χρονιά ότι οι τζιχαντιστές κρατούσαν στη φυλακή περισσότερες από 500 γυναίκες αυτής της θρησκευτικής μειονότητας. Οι Γεζίντι θεωρούνται "αιρετικοί" από το ΙΚ που τους επιφύλασσε απάνθρωπη μεταχείριση: οι άνδρες εκτελούνταν ενώ οι γυναίκες πωλούνταν ως σκλάβες του σεξ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου