Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: «Το 33% των κυριότερων εξαγωγών της χώρας συνδέονται άμεσα με την ελληνική γεωργία»


Σε μία περίοδο που η χώρα έχει «πληγωθεί» από το λεγόμενο brain drain, τη διαρροή επιστημόνων και ικανών στελεχών σε παραγωγική ηλικία προς ξένες χώρες, οι παραγωγικοί φορείς, αλλά και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, στοχεύουν στην αναστροφή αυτής της τάσης, προτείνοντας λύσεις εξωστρέφειας.

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη, δηλώνει ότι ο ΠΣΕ, σε συνεργασία με δημόσιους και συλλογικούς φορείς, σφυρηλατεί και ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την αλυσίδα της εξωστρέφειας στη βάση των δυνατοτήτων των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Όπως επισημαίνει, «μέσα από ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης 3.600 νέων ανέργων, η συμμαχία της εξωστρέφειας ενώνεται και επίσημα σε μία αλυσίδα αξίας, με πυρήνα τον άνθρωπο και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Σε μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε χιλιάδες ανέργους, με έμφαση τον πρωτογενή τομέα, χάρη σε πόρους και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, θεωρεί ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και την εμπορία αγροτικών προϊόντων, μπορούν να δώσουν προοπτική θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα και προστιθέμενη αξία στις ελληνικές εξαγωγές και, άρα, στο ΑΕΠ.

Όπως, εξάλλου, σημείωσε η ίδια σε πρόσφατη εκδήλωση του ΠΣΕ, με τίτλο «Λύσεις Εξωστρέφειας: Ανθρώπινο Δυναμικό & Εξαγωγές», μόνο η βιομηχανία τροφίμων απασχολεί σχεδόν το 20% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας, ενώ το 33% των κυριότερων εξαγόμενων προϊόντων της χώρας συνδέονται άμεσα με την ελληνική γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία/ ιχθυοκαλλιέργεια.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η κ. Σακελλαρίδη, «συνολικά, οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις στον τομέα εξαγωγών προϊόντων υπολογίζονται συνολικά σε 57.000 περίπου, ενώ, συμπεριλαμβανομένων και των εισαγωγικών, ξεπερνούν τις 70.000 επιχειρήσεις.

Οι συνολικά 704.339 ενεργές επιχειρήσεις της χώρας απασχολούν συνολικά 2.138.960 εργαζόμενους, ενώ οι διεθνοποιημένες εξ αυτών υπολογίζεται ότι απασχολούν μεταξύ 400.000 και 420.000 εργαζομένων, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά σε 400 μεγάλες επιχειρήσεις (273.000 απασχολούμενοι).

Οι μικρομεσαίες εξωστρεφείς επιχειρήσεις απασχολούν 130-150.000 εργαζόμενους, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητάς τους (εξαγωγές ή εξαγωγές και εισαγωγές).
Κατά μέσο όρο, οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις απασχολούν από 7 έως 8 άτομα, ενώ, αν το δείγμα περιοριστεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η μέση απασχόληση περιορίζεται σε 2,6 εργαζόμενους».

Με δεδομένα όλα αυτά τα στοιχεία, η κ. Σακελλαρίδη εκτιμά ότι ο αριθμός των διεθνοποιημένων επιχειρήσεων θα αυξηθεί σημαντικά, όταν επενδύσουν σε καταρτισμένο, εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα διεθνούς εμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι θα συνεχιστούν και οι παρεμβάσεις σε θέματα κατάρτισης και σε επίπεδο εργαζομένων σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τον επόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου