Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Οι μισθοί που παίρνουν οι Έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό


Ετήσιους μισθούς από 20 έως 40 χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζει ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της ICAP. Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο ένας στους πέντε μπορεί να έχει ετήσιες απολαβές από 40 έως 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ημερησία, η έρευνα έδειξε ότι:

-Το 35% λαμβάνει ετήσιο μικτό μισθό από 21 έως 40 χιλιάδες ευρώ, ενώ σχεδόν το 20% κερδίζει από 41 έως 60 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση.

-Το 10% των Ελλήνων πολιτών λαμβάνει πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και το 14% κερδίζει από 61 έως 100 χιλιάδες ευρώ.

-Το 86% έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό πάνω από έναν χρόνο πριν.

-Η τάση brain drain γίνεται πιο ήπια τον τελευταίο χρόνο, αφού μόλις 5% αναφέρει ότι μετανάστευσε τους τελευταίους 6-12 μήνες και το 9% πιο πρόσφατα.
-Περισσότεροι από τους μισούς εγκατέλειψαν την χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό έχοντας προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα.

-Το 20%-25% των Ελλήνων έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές και βρήκε εργασία και το 10% δηλώνει ότι εγκατέλειψε την χώρα για να βρει δουλειά χωρίς να έχει προϋπηρεσία.

-Το 63% που μεταναστεύει στο εξωτερικό είναι ηλικίας 31-35 ετών (35%) ή λίγο μικρότεροι 26-30 ετών (28%).

-Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 36-40 ετών (18%), οι πιο ώριμοι 41 ετών και πάνω (14%) και οι 20άρηδες (18-25 ετών με ποσοστό 5%).

-Ποσοστό 55% διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ το 9% των έχει και διδακτορικό. Επίσης το 20% έχει πτυχίο ΑΕΙ, το 10% πτυχίο ΤΕΙ και μόλις to 6% δεν έχει αποκτήσει κάποιο πτυχίο.

-Το 66% των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό είναι στελέχη επιχειρήσεων και οι περισσότεροι απασχολούνται σε εταιρείες του οικονομικού και ασφαλιστικού κλάδου, της πληροφορικής, είναι ερευνητές ή δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις.

-Το 53% είναι υπάλληλοι, σχεδόν ένας στους πέντε (17%) είναι προϊστάμενος και λιγότεροι είναι διευθυντές (7%), ανώτατα στελέχη (6%) και επιχειρηματίες (4%). Οι υπόλοιποι είναι νεοεισερχόμενοι (10%) ή κάνουν πρακτική άσκηση (3%).

Οι περισσότεροι Έλληνες που μεταναστεύουν για καλύτερη ποιότητα ζωής και ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό, αναζητώντας αξιοκρατία και καλύτερες προοπτικές, επιλέγουν «one way ticket», αφού σε ποσοστό 42% υποστηρίζει ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει ποτέ, ενώ το 51% δηλώνει απρόθυμο ακόμη και να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΚΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟ, ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ! ΠΟΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΟΜΩΣ; ΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

    https://www.youtube.com/watch?v=87IReKP3EfE

    ΑπάντησηΔιαγραφή