Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Αίγυπτος: Στρατιωτικές αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Βρετανίας στο Κάιρο


Σε ζητήματα της Μέσης Ανατολής αναφέρονται οι συναντήσεις Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων με Αιγυπτίους,  που έλαβαν χώρα στο Κάιρο.


Ο επικεφαλής του στρατού της Αιγύπτου, Μαχμούντ Χεγκάζι, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον αντιναύαρχο του 5ου Στόλου των ΗΠΑ,  Κέβιν Ντόνεγκαν και με αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.


Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί Αιγύπτιοι στρατιωτικοί διοικητές και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών.Την ίδια ημέρα, ο Χεγκάζι συναντήθηκε με τον Βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Στούαρτ Τζόουνς, όπου συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις, με βαρύτητα αυτές στην Λιβύη.


Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ καθώς και ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη.


Βρετανοί αξιωματούχοι στο Κάιρο


Την Τετάρτη, επίσης,  έγινε συνάντηση του επικεφαλής του Αιγυπτιακού Στρατού με των ανώτερο Σύμβουλο της Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μέση Ανατολή,  Τομ Μπέκετ και ορισμένους Βρετανούς αξιωματούχους, όπου συζήτησαν τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αιγύπτου.


Ο Μπέκετ εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στην Αίγυπτο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τον σημαντικό ρόλο στη στήριξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.


Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βρετανός πρέσβης στο Κάιρο, καθώς και ο Βρετανός πρέσβης στη Λιβύη.

(ahram.org.eg)
http://www.echedoros-a.gr/2017/04/blog-post_210.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου