Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Γενοκτονία Αρμενίων: «Ας γίνουμε η φωνή για αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν πια!»


«Ας γίνουμε η φωνή για αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν πια», τόνισε  στην Ξάνθη ο ευρωβουλευτής κ Νίκος Ανδρουλάκης σε εκδήλωση για τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Την εκδήλωση - που ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Δευτέρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης-- διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και το Διακοινοτικό Συμβούλιο των Αρμενικών Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

«Αποδίδουμε φόρο τιμής και είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη, όλων εκείνων των ανθρώπων, που πλήρωσαν ανυπολόγιστα και δυσανάλογα υψηλό φόρο αίματος για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ -  και Μέλος της Ομάδας S&D Νίκος Ανδρουλάκης. Και συνέχισε: 

«Η ιστορία έχει καταγράψει και έχει συνδέσει το Ελληνικό και Αρμενικό Έθνος άρρηκτα με στενούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης.
Εδώ και αιώνες, προχωρούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, έχοντας βιώσει δραματικά γεγονότα, που τελικά δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν και σήμερα απολαμβάνουμε και οι δύο τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Και όπως μας είπαν πριν λίγο καιρό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη βράβευση τους με το Βραβείο Ζαχάρωφ, η Λάμια και η Νάντια, οι δύο κοπέλες Γιεζίντι και σκλάβες του Ισλαμικού Κράτους που κατάφεραν να δραπετεύσουν, να ορκιστούμε να γίνουμε η φωνή των θυμάτων που δεν μπορούν να μιλήσουν πια».


Εκτός από την επέτειο της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα που διαπράχθηκε σε βάρος του αρμενικού λαού που κατοικούσε στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι και η επέτειος συμπλήρωση των 30 ετών από την αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Δημοκρατία της Αρμενίας, αλλά και όλες οι αρμενικές οργανώσεις που δρουν στη διασπορά, θα τιμήσουν τη μνήμη των αθώων θυμάτων.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου, που περιλάμβανε και αιμοδοσία ολοκληρωνεται στις 19:00, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Θυμάτων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Αρμενικής Εκκλησίας Ξάνθης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου