Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: «Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία - Ο Σόιμπλε βρίσκει προσχήματα να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις»


Την εκτίμηση πως τα επόμενα 24ωρα θα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της αξιολόγησης διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία» σχολίασε ο εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συμφωνία μέσα στον Απρίλιο αναμένει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χθες. «Ναι θα έχουμε, αλλά ό, τι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ό, τι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε πως παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι την επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να την εγκρίνουμε σύντομα αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα. Είναι πολύ νωρίς» ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ωστόσο πως έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup. «Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα» σημείωσε ο ίδιος.

«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις με προσχήματα κατά κύριο λόγο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις» προέβλεψε ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στο ερώτημα πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

«Κάθε φορά που είμαστε κοντά, επειδή το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις διότι θεωρεί ότι όσο ο χρόνος λιγοστεύει, τόσο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος...» ήταν η εξήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα γιατί οι προσδοκίες των κυβερνητικών στελεχών για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν επαληθεύονται.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι από τη στιγμή που τα μέτρα θα παρθούν για το 2019 και το 2020 και έρχονται σαν αντίδωρο για τη ρύθμιση του χρέους, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους» εξήγησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ίδια τηλεοπτική του συνέντευξη. 

«Δύο χρόνια μετά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα και αντίμετρα» συνέχισε.

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε αποδεχόμενη νέα μέτρα ύψους 2%του ΑΕΠ για την περίοδο μετά το 2018. «Ναι μεν υποχώρηση όσον αφορά το δημοσιονομικό μείγμα αλλά και μία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος...».

Φταίνε Σόιμπλε και ΔΝΤ
«Όταν ο κ. Σόιμπλε βρίσκει προσχήματα να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις, τότε η κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει δημοσίως κριτική» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κάνοντας μια νεφελώδη αναφορά στο ότι «τα πράγματα αποφασίζονται στη βάση των πολιτικών συσχετισμών» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε: «Δεν υπάρχει το σενάριο της σύγκρουσης και των εκλογών η διαπραγμάτευση έχει και αντιπαράθεση, έχει και ανταλλαγή επιχειρημάτων
όταν το σχέδιο είναι με διάφορα προσχήματα να υπάρχουν καθυστερήσεις, εμείς οφείλουμε αυτό να το πούμε».

«Υπάρχει ένα γενικό περίγραμμα πάνω στο οποίο το Eurogroup έδωσε εντολή να γίνουν διαπραγματεύσεις» συμπλήρωσε.  

«Σας είπα ότι το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική. Και στην πρώτη αξιολόγηση ήθελε να πάει τα πράγματα στα άκρα. Δεν το πέτυχε στην πρώτη αξιολόγηση. Κατά τον ίδιο τρόπο που δεν το πέτυχε στην πρώτη αξιολόγηση δεν θα το πετύχει και τώρα» υποστήριξε ο
κ. Τζανακόπουλος.
Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα
«Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα, θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο» ήταν η εξήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που δεν νιώθουν άνετα με την προσπάθεια που κάνουμε και με το να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την επιτροπεία».

«Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να βρίσκει διάφορα προσχήματα για να καθυστερεί τη διαπραγμάτευση, μπορεί το ΔΝΤ να ανακαλύπτει διαφορές...» ήταν η επόμενη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πλαίσιο του blame game που έχει ξεκινήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Λένε στην ελληνική κυβέρνηση: Ή θα αποδεχθείτε το ΔΝΤ ή αλλιώς δεν υπάρχει πρόγραμμα
Όταν ο κ. Σόιμπλε λέει "δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ", το πολιτικό συμπέρασμα που βγάζετε είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση καλεί το ΔΝΤ;» αναρωτήθηκε.
Ευτυχώς που κάναμε ό,τι κάναμε το 2015...
«Αν δεν είχε μεσολαβήσει το 2015 και είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5%,η πίεση στους Έλληνες πολίτες θα ήταν πολύ μεγαλύτερη» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον είχαμε την τιμιότητα να πούμε ότι εμείς αυτό καταφέραμε, αυτή τη συμφωνία φέραμε και αυτή τη συμφωνία φέραμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

«Η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 αποτέλεσε για μας μια υποχώρηση αλλά με πολύ συγκεκριμένα κέρδη, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» συνέχισε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου