Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Γερμανία: Μέλη των CDU και CSU ζητούν τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία


Δύο επιφανή στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών και της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών της Γερμανίας κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τις συζητήσεις για την προσχώρηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την έγκριση του νέου Συντάγματος στην Τουρκία στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής.

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ανώτερο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω βουλής της Γερμανίας, δήλωσε πως η αποτυχία αντίδρασης μετά το τουρκικό δημοψήφισμα θα βλάψει την Ευρώπη.

«Θα βλάψουμε την αξιοπιστία της Ευρώπης αν αποτύχουμε να αντιδράσουμε στην απόφαση που έλαβε η Τουρκία ενάντια στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. . . αν συνεχίσουμε να επιμένουμε στην φαντασία της ένταξης μιας χώρας με μια τέτοια κυβέρνηση και ένα τέτοιο Σύνταγμα», τόνισε ο Ρέτγκεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.


Όπως σημείωσε, η υποκρισία ότι η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ θα αποτρέψει επίσης την Ευρώπη να σφυρηλατήσει μια νέα, πιο ρεαλιστική σχέση με την Τουρκία.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) –αδερφού κόμματος του CDU– επισήμανε πως οι συνομιλίες για την προσχώρηση της Τουρκίας πρέπει να τερματιστούν και όχι να διακοπούν προσωρινά.

«Έφτασε η ώρα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ να τερματιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Χέρμαν στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild (Bild am Sonntag). «Πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχουν κοινές προοπτικές με την Τουρκία του Ερντογάν», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε την Πέμπτη πως παραμένει προσηλωμένος στο στόχο απόκτησης για την Τουρκία της ιδιότητας του πλήρους μέλους στην ΕΕ.

Ο Ρέτγκεν, ο Χέρμαν και άλλα ανώτερα κοινοβουλευτικά στελέχη, σοκαρισμένοι από την ψήφο των Τούρκων της Γερμανίας υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου (το ποσοστό υπέρ του «ναι» μεταξύ των 1,4 εκατομμυρίων Τούρκων ψηφοφόρων στη Γερμανία ανήλθε στο 63%) τάχθηκαν υπέρ της αυστηροποίησης των κανονισμών χορήγησης διπλής υπηκοότητας.

Ο Ρέτγκεν δήλωσε πως η ψήφος των Τούρκων της Γερμανίας στο δημοψήφισμα υπογράμμισε το έλλειμμα πλήρους ενσωμάτωσης πολλών Τούρκων δεύτερης και τρίτης γενιάς στην γερμανική κοινωνία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου