Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Guardian: «Χωματερή περίπου 14.000 ψυχών» οι καταυλισμοί προσφύγων στη Χίο


Για εικόνες ντροπής και απαράδεκτες καταστάσεις στα «κέντρα κράτησης» προσφύγων στη Χίο κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, χαρακτηρίζοντας το κλίμα «εκρηκτικό» λόγω της αγανάκτησης του μεγάλου αριθμού μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά και των πρόσφατων επιθέσεων ακροδεξιών ομάδων στους καταυλισμούς.

«Στη Χίο, περισσότεροι από 825 αιτούντες άσυλο, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Σύριοι, έφτασαν από την Τουρκία τον Μάρτη. Αυτόν τον μήνα έφτασαν σχεδόν 600 ακόμη. Με τουλάχιστον 3.000 πρόσφυγες να βρίσκονται ήδη στους δύο υπερπλήρεις καταυλισμούς - ο ένας αυτοσχέδιος και ο άλλος ένα κέντρο κράτησης περιφραγμένο με αγκαθωτό σύρμα, στεγασμένο σε ένα πρώην εργοστάσιο - η οργή δεν θα αργήσει να ξεσπάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος του Guardian, τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε de facto κέντρα κράτησης, μια «χωματερή περίπου 14.000 ψυχών» που δεν μπορούν να κουνήσουν ρούπι μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους και αντιμετωπίζουν με τρόμο το μέλλον.

«Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή», είπε στον Guardian o δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μυλωνάς. «Η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος, η Κως και η Λέρος θυσιάστηκαν στο όνομα της εμμονής της Ευρώπης να κρατήσει έξω τους μετανάστες», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Τη γνώμη του συμμερίζονται και οι διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί: «Αν ανησυχούμε; Φυσικά και ανησυχούμε», λέει ο Shane O' Brien, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. «Το να πει κανείς ότι υπάρχει ένταση είναι απλώς σαν να δηλώνει το προφανές».

«Γιατί υπάρχει αυτό το μέρος;»

«Η κατάσταση εδώ είναι ντροπιαστική. Πρόκειται για το "βρώμικο μυστικό της Ευρώπης". Γιατί υπάρχει αυτό το μέρος; Γιατί κοιμούνται παιδιά στην παραλία;» διερωτάται ένας νεαρός Βρετανός εθελοντής που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο νησί, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία ενός συστήματος παράλληλης εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα.

Στεγασμένο σε μια κλειστή ταβέρνα και ένα πρώην χειρουργείο, το αυτοσχέδιο σχολείο είναι μία από τις λιγοστές ακτίνες φωτός σε ένα περιβάλλον που χειροτερεύει με κάθε μέρα που περνά, αναφέρει ο Guardian. Πάνω από 200 προσφυγόπουλα από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ παρακολουθούν μαθήματα που παραδίδουν καθηγητές από διάφορα μέρη του κόσμου μέσω social media.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας πραγματικής μεταμόρφωσης. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα να ξαναγίνονται παιδιά σε ένα περιβάλλον που τους αρμόζει, ένα περιβάλλον με αγάπη και ασφάλεια», αναφέρει ο νεαρός εθελοντής Nick Millett.

Φόβοι για ριζοσπαστικοποίηση

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με το κύριο κέντρο κράτησης της Χίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά και τις καθημερινές αφίξεις να ξεπερνούν κατά πολύ αριθμητικά τις μετεγκαταστάσεις και τις απελάσεις, πολλοί μετανάστες αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες σκηνές που απλώνονται μέχρι την παραλία της Σούδας.

Οι φρικτές συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε ακραία περιστατικά, όπως απόπειρες αυτοκτονίας και έξαρση των ψυχικών ασθενειών, αναφέρει το άρθρο, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι ανησυχίες για κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης εντός των καταυλισμών.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Αλέξη ούτε για περιπτεράς δεν κάνεις - 10 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης της ΕΛΒΟ, όσο αγοράσαμε ένα Leopard

    Γιώργος Αδαλής

    Τα 10 εκ. ευρώ τιμή εκκίνησης που πουλάτε την ΕΛΒΟ, είναι 20.000 πεντακοσάευρα! Ποιος θα σας τα φέρει σε βαλίτσα; Ο Ακης; Ή ο ... γαμπρός του Ερντογάν; Παρεμπίπτοντος, τόσο ακριβώς αγόρασε η Ελλάδα ένα Leopard! Kι εσείς πουλάτε ένα από τα τρία κέντρα επισκευής κι ελέγχου Leopard (πυργίσκου) που υπάρχουν σε Ευρώπη και Ασία, όσο κάνει ΕΝΑ τέτοιο τανκ; Δηλαδή πόσο ανώμαλοι μπορεί να είστε;

    Εμείς αγοράσαμε 170 άρματα προς 1,7 δις ευρώ! Οι Πολωνοί 116 Leopard προς 187 εκατομμύρια ευρώ!!! Οι Τούρκοι ακόμα φτηνότερα! Κι αντί να τα φέρνουν όλοι αυτοί αναγκαστικά στην ΕΛΒΟ για επισκευή, τώρα πουλάτε ολάκερο εργοστάσιο με χιλιάδες τ.μ. έκταση και χιλιάδες κατοχυρωμένες πατέντες; Και δεν μιλάμε για Οσκους, Λεωφορεία κτλ κτλ κτλ ...

    Και το 1.7 δις το δώσαμε -υποτίθεται, για να έχουμε το επιχειρησιακό πλεονέκτημα στον Εβρο! Τώρα ο νέος αγοραστής που θα αγοράσει και το ιστορικό της εταιρίας, δεν θα αποκτήσει πλήρη γνώση της κατάστασης των Leo; Μια σκέψη κάνω μπας και γλυτώσουμε τον Εβρο...

    Πάντως, άμα μαζευτούμε καμιά δεκαριά νοματαίοι, βάλουμε εγγύηση τα οικόπεδα μόνο της ΕΛΒΟ (όχι τα κτήρια) και πάρουμε ένα δανειάκι από την Alpha, το πήραμε το μαγαζί; Γιατί έτσι άκουσα ότι θα κάνετε κι εκεί.

    Αλέ(κσ)η εν κατακλείδι … ούτε για Περιπτεράς δεν κάνεις αγόρι μου! Ούτε για περιπτεράς…

    ΥΓ
    Αλέκση , από τους 340 υπαλλήλους, γιατί θα απολύσετε τους 100; Θα είναι πιο φτηνοί οι ... Τούρκοι;



    http://thesecretrealtruth.blogspot.com
    Αναρτήθηκε από socratesnios στις 12:52 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αισχύλος για όσους έπληξαν το Γένος μας και ασέβησαν στα όσια και τα ιερά μας

    «Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν, πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που θεόν δεν λογαριάζουν· γιατί στην χώρα την ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν. Κι οι βωμοί αφανισμένοι και των θεών τα ιερά είν’ από ρίζα, ανάκατα, αναποδογυρισμένα από θεμέλια.
    […] Και νεκρών σωροί και στην τριτόσπορη γενιά άφωνα θα φανερώσουν στα μάτια των ανθρώπων πως δεν πρέπει, θνητός σαν είναι, νά’ναι περήφανος πέρα απ’ το μέτρο· γιατί η υπεροψία, σαν ανθίση, θα καρπίση της καταστροφής το στάχυ, απ’ όπου γεμάτο κλάμα θέρισμα θερίζει».


    http://thesecretrealtruth.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή