Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ινστιτούτο Max Planck: Πρόσληψη 1.000 στελεχών σε θέσεις «κλειδιά» του ελληνικού Δημοσίου - Στόχος οι Έλληνες της διασποράς


Το σχέδιο δυο ερευνητών του Ινστιτούτου Max Planck της Χαϊδελβέργης προτείνει την πρόσληψη 500-1.000 στελεχών, σε θέσεις «κλειδιά» του ελληνικού Δημοσίου.

Το σχέδιο προτείνει την πρόσληψη των στελεχών απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καλείται, όπως αναφέρουν οι ερευνητές Armin von Bogdandy και Μιχάλης Ιωαννίδης, να αναλάβει όχι μόνο τη στρατολόγησή τους, αλλά και τη μισθοδοσία τους. 

Ακόμη προτείνεται η εργασιακή και μισθολογική κατάστασή τους να ακολουθεί εκείνη των υπαλλήλων της ΕΕ, ώστε οι θέσεις να είναι ελκυστικές για τους καλύτερους.

Τα στελέχη, σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά την ελληνική υπηκοότητα, με στόχο κυρίως τους Έλληνες της νέας διασποράς. 

Με αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα αντιστραφεί το λεγόμενο brain drain, η φυγή των καταρτισμένων νέων Ελλήνων από τη χώρα μας, αλλά και τα στελέχη αυτά θα μπορούν να προσφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους. 

Όμως, επιστήμονες και παράγοντες με διοικητική πείρα για να σχολιάσουν το σχέδιο αυτό εμφανίζονται μοιρασμένοι. Κάποιοι εκτιμούν πως πρόκειται για αναγκαία και ριζοσπαστική πρόταση. Άλλοι όμως αμφισβητούν το αν έχει νόημα να αλλάξει η «κεφαλή» της διοίκησης, δίχως να έχει μεταρρυθμιστεί το «σώμα» της.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε στην εφημερίδα στέλεχος που συμμετείχε στην Task Force της Κομισιόν για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. «Η ελληνική διοίκηση δεν έχει οργανογράμματα. Έχει ανάποδη πυραμίδα- πολλά αφεντικά και λίγους υπαλλήλους. Είναι μεξικανικός στρατός. Ακόμη κι αν φέρεις 500 ανθρώπους, 500 διαμάντια, θα είναι σαν να τα πετάς στη λάσπη», είπε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου