Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

«Κρατά μικρό καλάθι» η κυβέρνηση: Στο 1,8% οι προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017


Από... σπόντα και πριν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών ο βασικός πίνακας που συνοδεύει το Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση (προφανώς σε συνεννόηση με την τρόικα) κατεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη το 2017 σε μόλις 1,8% από 2,1% που προέβλεψε μέσα στη βδομάδα η αι 2,7% που ήταν ο στόχος για τη φετινή χρόνια. 

Ο λόγος είναι γνωστός: η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο πίνακας ήρθε στο φως από την αξιολόγηση του Μεσοπρόθεσμου που δημοσιοποίησε το  Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο υποβαθμίζει την ανάπτυξη και για το 2018 στο 2,4% (έναντι 2,5% της Κομισιόν). Για το 2019 η εκτίμηση είναι 2,6%, για το 2020 είναι 2,3% και για το 2021 λίγο χαμηλότερη,  2,2%. 

Ο στόχος που τίθεται στο Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 3,5% και κρίνεται πολύ απαιτητικός από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο που αναφέρει στην αξιολόγησή του το εξής:

"Η επίτευξη του στόχου, σε συνδυασμό με μεγέθυνση 2,4% σε μέσο ετήσιο ρυθμό, εξαρτάται δραστικά από τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών στα τρέχοντα επίπεδα και τη συνέχιση της υπερ-απόδοσης των δημοσίων εσόδων που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016 και κατά τα τελευταία διαδοχικά τρίμηνα παρά την παρατεινόμενη αβεβαιότητα και τη σχετική στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας". 


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΜΠΔΣ 2018-2021 η πορεία του λόγου δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ θα είναι διαρκώς μειούμενη, αγγίζοντας το 149% το 2021. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην πρόβλεψη για διατηρούμενους ρυθμούς μεγέθυνσης του ΑΕΠ πάνω από 2% από το 2018 και πέρα. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου