Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Δ.Δημητριάδης: «Η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει, και το 2017-2018 το ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερο»


«Είμαστε προς το τέλος ενός επεισοδίου που ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε το χρόνο που χάσαμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι περικοπές που θα γίνουν την επόμενη διετία στις συντάξεις θα είναι εξαιρετικά μικρές και ότι από το 2019 θα αρχίσουν και πάλι... να αυξάνονται.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε πρόσφατα στο πολιτικό προσκήνιο με την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ, είπε πως βάσει των δεδομένων η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, και το 2017-2018 το ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερο. Κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα οι συντάξεις να μην απομειωθούν κατά μέσο όρο στο 8%, αλλά 1%, ή 2%, ή να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα.

Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε επίσης ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών τα μέτρα να ισχύσουν από το 2019-2020 και να υπάρξει η ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δημητριάδη:

«Φαινόταν ότι θα υπάρξει συμφωνία, ότι έχει ολοκληρωθεί, πολιτικά έχει ολοκληρωθεί ήδη. Εννοείται ότι είμαστε προς το τέλος ενός επεισοδίου, ας πούμε, όπου θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε το χρόνο που χάθηκε τους τελευταίους δύο μήνες στο όνομα της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ολοκλήρωσης, της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος το οποίο ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του ’15.

Κάτι το οποίο παραγνωρίζουμε και έχει σημασία να το τονίζουμε, είναι το εξής γεγονός – το ότι συμφωνούμε σε ένα πακέτο μέτρων για το ’19 και το ’20, με την προϋπόθεση ότι η συζήτηση για το χρέος που ακολουθεί θα μας έχει σύμφωνους και από τότε θα ισχύουν ένθεν και ένθεν τα συμφωνηθέντα. Έχουμε ένα δεδομένο, το ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ήδη είμαστε σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και το ’17 και το ’18 τα στοιχεία και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και του ΑΕΠ τελικά θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο υπολογισμός λέει ότι το ΑΕΠ μας θα είναι το ’19 κοντά στο 200, με 195-198-200 δις. Πράγμα που σημαίνει ότι μεσοσταθμικά, γιατί αυτό το έχουμε πράξει ήδη, το έχουμε θεσμοθετήσει ήδη, οι συντάξεις είναι πάρα πολύ πιθανό κατά τι να βελτιωθούν.

Με βάση το μέσο όρο τιμών καταναλωτή και διαφόρων άλλων παραμέτρων που έχουμε βάλει, έχουμε βάλει ένα στοπ ώστε οι συντάξεις να μην κατεβαίνουν και από ‘κει και πέρα να ανεβαίνουν μεσοσταθμικά. Πράγμα που σημαίνει το ότι η πιθανότητα του να έχουμε μία απομείωση της προσωπικής διαφοράς, της τάξεως που λέτε εσείς του 7-8% να είναι μόνο 1%, ή 2%, ή και καθόλου.».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου