Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στην Άγκυρα: Αμερικανικά αντιαρματικά όπλα ΑΤ-4 παραδόθηκαν στο ΡΚΚ!

του Γιάννη Πετρίδη
Σοκ για την Άγκυρα: Αμερικανικά αντιαρματικά όπλα ΑΤ-4 εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στα χέρια των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στην επαρχία Σιρνάκ, όπου εδώ και χρόνια μαίνονται σκληρές μάχες με τους Κούρδους να καταφέρνουν να καταλαμβάνουν ολόκληρες πόλεις.

Τα όπλα ανήκουν στην παρτίδα όπλων που παρέδωσαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους του YPG συμμάχου του ΡΚΚ, πριν από δύο εβδομάδες στην Συρία και είναι τα πρώτα δυτικά όπλα της κατηγορίας, τα οποία χρησιμοποιούν οι Κούρδοι κατά του τουρκικού Στρατού.

Βρέθηκαν σε επιχείρηση του τουρκικού Στρατού, στην περιοχή Μπιλίτς Τεπέ (Biliç Tepe )της επαρχίας Σιρνάκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Στρατού, βρέθηκαν δύο φορητά αντιαρματικά τύπου AT-4 και 10 πυρομαχικά τους.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο τα ΑΤ-4 αποτελούν εξαιρετικά φονικό σύστημα για τα ελαφρά ΤΟΜΑ και θωρακισμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί ο τουρκικός Στρατός στις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ και σίγουρα αλλάζει πολλά στο πεδίο της μάχης, προς όφελος, βέβαια του ΡΚΚ, αφού εκτός από αντιαρματικο όπλο είναι κατάλληλο και για εξουδετέρωση οχυρών θέσεων, όπως τα τουρκικά ορεινά φυλάκια στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Σε πολιτικό επίπεδο, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, είναι σαφές ότι αδιαφορούν για το αν τα όπλα αυτά ενταχθούν στο οπλοστάσιο των Κούρδων του ΡΚΚ, αφού πλέον έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην δημιουργία κουρδικού κράτους.

Το ότι το κράτος αυτό θα βασιστεί στο ιρακινό Κουρδιστάν είναι μόνο η αρχή: Οι Κούρδοι του YPG που πολεμούν με συνέπεια τον ISIS και οι Κούρδοι του ΡΚΚ που έχουν "ρημάξει" με 18.000 νεκρούς στον 35ετή αγώνα τους τον τουρκικό Στρατό, είναι μία οντότητα και πλέον μοιράζονται τον ίδιο οπλισμό, τον αμερικανικό

Η Αγκυρα ήδη επέδωσε διπλωματική νότα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων του ΡΚΚ, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό: Τα γεγονότα είναι προδιαγεγραμμένα....

Τα αμερικανικά αντιαρματικά όπλα (σουηδικού σχεδιασμού εντάχθηκαν στον αμερικανικό Στρατό από τις αρχές του 1990 και αποτελούν εξελιγμένη έκδοση του αρχικού πρωτοτύπου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου