Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Aποφασίζονται τα τελευταία μέτρα - Κλείνει η συμφωνία υπό την σκια των πρωτομαγιάτικων διαδηλώσεων


Έως τη μια μετά το μεσημέρι σήμερα, η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές.

Παρά τον συμβολισμό της ημέρας -ιδιαίτερα για την Αριστερά- τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη συμφωνίας φέρνουν τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αν δεν αλλάξει κάτι, την ώρα που τα συνδικάτα θα διαδηλώνουν στους δρόμους Αθήνας, στο Hilton θα αποφασίζονται τα τελευταία μέτρα.

Στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας επικρατούν πλέον υπερεντατικοί ρυθμοί και ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να έχει πάρει πάνω του το κλείσιμο της συμφωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στο Hilton από τις 10:30 το πρωί έως τις 02:00 τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς με ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό μετά το μεσημέρι.

Παρά τις επιμέρους εκκρεμότητες, κάποιες από τις οποίες έχουν πολιτικό χαρακτήρα και μπορούν να χαρακτηριστούν σοβαρές, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία -ακόμη κι αν μείνουν λίγα ζητήματα που θα ρυθμιστούν έξ' αποστάσεως.

Τα ξημερώματα λίγο μετά τις 02:00 κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε: «Τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Τώρα οι θεσμοί θα καθαρογράψουν όσα έχουμε συμφωνήσει. Ως τη 1 θα έχουμε στα χέρια μας τα κείμενα των θεσμών. Άρα σήμερα στη 1 θα συζητήσουμε τα κείμενα που έχουμε διαφορά. Υπάρχουν 4- 5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια). Υπάρχουν τέσσερα με πέντε αρκετά σημαντικά ζητήματα και τέσσερα, πέντε μικρότερης σημασίας. Σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό. Τα πρωτογενή μετά το 2018 είναι κενό, γιατί θα γίνει πακέτο με το χρέος».

Νωρίτερα στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχε σταθεί στα ζητήματα του δημοσίου τομέα: «Υπάρχουν 2- 3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, που θα ανταλλάξουμε σήμερα κείμενα, πιθανόν και μέσω e-mails. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, κινητικότητα, αξιολογήσεις, τα πάντα. Υπάρχουν και σημεία που έχουν λίγο πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Για τα υπόλοιπα θέματα κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν τα εξής το απόγευμα της Κυριακής:

-Δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές αλλά βάλαμε στο τραπέζι τις τουριστικές περιοχές και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η συμβιβαστική λύση συζητώντας δύο θέματα: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα (και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες, μέσα Μαΐου με μέσα Οκτωβρίου) και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής. Ο ορισμός της τουριστικής περιοχής αφορά και την Αθήνα για παράδειγμα τις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα όχι ωστόσο για παράδειγμα γειτονιές όπως η Νέα Σμύρνη.

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. Κυβερνηση, ψευτων, πολιτικων απατεωνων, με τους περισσοτερους εκατομμυριουχους
  και ανεπαγγελτους.

  Δημιουργηματα του κομματικου σωληνα του ΚΚΕ.
  Αφισσοκολλησεις, καταληψεις, απεργιες, διαδηλωσεις, καφετερια, σ αυτα μονο
  διακριθηκαν οταν ηταν αντιπολιτευση.

  Η πιο ανικανη και αντιλαϊκη κυβερνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή