Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου ο «αναβρασμός» στα Σκόπια


Τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, καθώς και η ενταξιακή προοπτική της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ, απασχολούν τον γερμανικό τύπο.

Η εφημερίδα Sddeutsche Zeitung σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στα Σκόπια και τη σχέση της χώρας με την ΕΕ: «Εάν λειτουργούσαν όλα βάσει δικαίου και νόμων, ο Γκρουέφσκι και άλλοι θα βρίσκονταν ήδη ενώπιον δικαστηρίου  ανεξάρτητοι εισαγγελείς έχουν ήδη συντάξει τη σχετική ποινική αγωγή. Αλλά και υπό μια νέα κυβέρνηση ο Γκρουέφκσι και οι πιστοί ακόλουθοί του θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Προσπαθούν οπωσδήποτε να το αποφύγουν  στην ανάγκη και με τη βία. Αυτό απέδειξε ο όχλος υπό την καθοδήγηση του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος όταν εισέβαλε στη βουλή στα Σκόπια και ξυλοκόπησε βουλευτές. Ούτε ο μέχρι πρότινος αρχηγός της αντιπολίτευσης και εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης γλίτωσε από τα επεισόδια. Τι θα μπορούσε όμως να κάνει η ΕΕ ή η Ουάσιγκτον; Σχεδόν τίποτα. Ακόμη και στη Ρουμανία, την Πολωνία ή την Ουγγαρία, η δημοκρατία περνάει κρίση. Ως μέλη της ΕΕ όμως, υπόκεινται έστω και στον υποτυπώδη έλεγχο των Βρυξελλών. Η ΠΓΔΜ όμως είναι απλώς υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ. Για τον Γκρουέφσκι και την κλίκα του άλλωστε η προσωπική τους ελευθερία και εξουσία είναι πολύ πιο σημαντικές απ' ό,τι ο μακρινός στόχος να γίνει η χώρα τους μέλος της ΕΕ».

Για το ίδιο θέμα η Neue Osnabrcker Zeitung γράφει: «Η ΕΕ κουράστηκε όσον αφορά τις διαδικασίες ένταξης. Όπως στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, όπου η δημοκρατία αποδομείται αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Η ΕΕ έχει μάθει από τα λάθη της. Η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας το 2007 ήταν εσπευσμένη. Διαφθορά, εγκληματικότητα και μια αδύναμη δικαιοσύνη αποτελούν μέχρι σήμερα την καθημερινότητα εκεί. Άραγε σήμερα θα εντάσσονταν στην ΕΕ; Με την Ουγγαρία υπάρχει συχνά διαμάχη για ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου. Η ΕΕ έχει ήδη προβλήματα με τα μέλη της στην ανατολική Ευρώπη. Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει ξανά κάτι τέτοιο. Γι' αυτό εξετάζει πολύ καλά τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, όπως για παράδειγμα την ΠΓΔΜ εδώ και δώδεκα χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου