Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Α.Μέρκελ: «Δεν βλέπω πια τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο σύμμαχο»! - Τι είπε σε ομιλία της στο Μόναχο

του Πάνου Σπαγόπουλου
Μια ζοφερή εικόνα έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας σε αφορά τις σχέσεις της χώρας της με τις ΗΠΑ, οι οποίες δοκιμάστηκαν κατά την συνάντηση των G7 που πραγματοποιήθηκε στην Σικελία.

Για την Γερμανίδα καγκελάριο φαίνεται πια πως έχουν περάσει οι «παλιές καλές ημέρες» συνεργασίας με τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν βλέπει στο πρόσωπο του  Ν.Τραμπ ένα έμπιστο εταίρο , από ότι εξομολογήθηκε σήμερα σε στενούς της συνεργάτες στο Μόναχο.

Πιο συγκεκριμένα η Α.Μέρκελ είπε σύμφωνα με το γερμανικό Focus στους συνεργάτες της ότι δεν βλέπει πλέον τις ΗΠΑ ως εταίρο μετά την απογοητευτική συνάντηση των G7.

«Οι εποχές όπου μπορούσαμε να εμπιστευθούμε και να υπολογίζουμε στην στήριξη των ΗΠΑ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό το αντιλήφθηκα τις προηγούμενες ημέρες», είπε πιο συγκεκριμένα, η απογοητευμένη Μέρκελ.

Η Μέρκελ τοποθέτησε στο ίδιο «κάδρο»  τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και την Βρετανία μετά το BREXIT, λέγοντας ότι φυσικά θα παραμείνουμε σύμμαχοι, αλλά στο εξής η Γερμανία θα είναι μόνη .

«Θα πρέπει από εδώ και πέρα θα πρέπει να αγωνιζόμαστε μόνοι μας για την τύχη μας», είπε ακόμη.

Αντίθετα σε ότι αφορά τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε πως η συνεργασία των δύο χωρών θα είναι καλή αφού βλέπει στο πρόσωπο του Μακρό ένα «έμπιστο σύμμαχο».

Ο Γάλλος πρόεδρος από την άλλη έδειξε την… πραγματική του ηλικία με όσα είπε σε γαλλική εφημερίδα για την χειραψία του με τον ΝτόναλντΤραμπ.

Όπως, λοιπόν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», η χειραψία που έδωσε στον αμερικανό πρόεδρο δεν ήταν καθόλου «αθώα» αντιθέτως στόχευε να δείξει στον Αμερικανό ομόλογό του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του επιβληθεί(!).

«Η χειραψία μας δεν ήταν αθώα… ήταν μία στιγμή αλήθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας. «Πρέπει να δείχνουμε ότι δεν θα κάνουμε μικρές παραχωρήσεις, έστω συμβολικές».

Έτσι με την Μέρκελ να βλέπει τον Τραμπ περισσότερο ως ένα «τυπικό» σύμμαχο και τον Μακρόν να του… σφίγγει το χέρι για να δείξει ότι δεν υποχωρεί(!) λίγες είναι οι ελπίδες για πραγματική συνεργασία ΗΠΑ και Ευρώπης στο μέλλον.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου