Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΗΠΑ κατά ΔΝΤ για Ελλάδα: «Αποτύχατε πλήρως - Να αποχωρήσετε»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
«Κεραυνοί» εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ κατά του ΔΝΤ για την Ελλάδα διαμέσου του Προέδρου της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικανού Αντι Μπαρ, ο οποίος κατά την διάρκεια ακρόασης με θέμα «τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα» απευθυνόμενος στο Ταμείο είπε:

«Αποτύχατε πλήρως να αποχωρήσετε από το ελληνικό πρόγραμμα»

Αναφέρθηκε εκτενώς στα δυο προηγούμενα προγράμματα τα οποία κυριολεκτικά κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και την ευθύνη την αναλαμβάνει άλλωστε και το ίδιο το  Ταμείο καθώς έχει αποτυπώσει την αποτυχία του στις εσωτερικές του εκθέσεις

«Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει οτι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι  καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα. Όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό.»

Ο κ Μπαρ εἰπε οτι με δεδομένα τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα που δεν έχει βελτιωθεί, είναι τουλάχιστον σοκαριστικό που το ΔΝΤ σκέφεται μια νέα συμμετοχή.

«Σε περίπτωση που το κάνουν τελικά, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το γεγονός οτι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους θα γίνει εξονυχιστικός». 

Επισήμανε ότι δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους, ότι η διαδικασία λήψης των αποφάσεων τους είναι σφόδρα πολιτικοποιημένη και ότι ο ρόλος τους τίθεται εν αμφιβόλω.

Κατηγόρησε δηλαδή την ηγεσία του Ταμείου ότι παίρνει αποφάσεις με βάση πολιτικά κριτήρια.

Ο Ν.Τραμπ κατά βάση δεν επιθυμεί την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή του με ένα πολύ μικρό ποσό της τάξεως των 5 δισ. ευρώ είναι κατά βάσην ανούσια αλλά αποφασίστηκε με πολιτική απόφαση λόγω της φιλίας που συνδέει την Κ.Λαγκάρντ με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ και επειδή το Βερολίνο ήθελε να παρουσιάζει στον γερμανικό λαό ότι την «διάσωση» (ο Θεός να την κάνει) της Ελλάδας δεν την ανέλαβε μόνη της η Γερμανία.

Ο ρόλος του ΔΝΤ θα είναι κυρίως τεχνικός-συμβουλευτικός όπως ήταν και το 1976 στην Βρετανία που αντιμετώπιζε τότε σοβαρά προβλήματα χρέους.

Ο κ Μπαρ είπε οτι κανείς δεν προσποιείται οτι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα διότι υπάρχει ο ΕΣΜ, «αυτό που κάνουν είναι ότι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής έχοντας μελετήσει σε βάθος την ελληνική περίπτωση είπε ότι «μετά από 7 χρόνια η ύφεση παραμένει και η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%, η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου