Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ευρωκοινοβούλιο: Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις μετεγκατάστασης προσφύγων από Ελλάδα- Ιταλία οι χώρες της Ε.Ε


Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, καλεί τις χώρες της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμα που υιοθέτησε σήμερα.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν με 398 ψήφους υπέρ, 134 κατά και 41 αποχές, οι ευρωβουλευτές κάνουν έκκληση προς τα κράτη μέλη «να μην καταφεύγουν σε αυθαίρετες αποφάσεις» και «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου», μεταφέροντας συστηματικά τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, «συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έφτασαν μετά τις 20 Μαρτίου 2016».

Επίσης, καλούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δώσουν προτεραιότητα στη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλων ευάλωτων αιτούντων ασύλου. Επισημαίνουν, ότι μέχρι σήμερα μόνο ένας ασυνόδευτος ανήλικος έχει μετεγκατασταθεί.

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν το γεγονός, ότι παρά τις δεσμεύσεις των κρατών μελών της ΕΕ να μεταφέρουν 160.000 αιτούντες άσυλο από τις χώρες πρώτης γραμμής, την Ελλάδα και την Ιταλία, έως τον Σεπτέμβριο του 2017, μέχρι στιγμής μόνο 18.770 άτομα έχουν μετεγκατασταθεί, δηλαδή λίγο περισσότερο από το 11% του συνόλου.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα σημειώνεται ότι η Φινλανδία και η Μάλτα είναι τα μόνα κράτη μέλη που αναμένεται να εκπληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους. Ορισμένα άλλα κράτη μέλη, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβακία, έχουν πραγματοποιήσει πολύ περιορισμένο αριθμό μετεγκαταστάσεων, η Αυστρία έχει σταματήσει τις μετεγκαταστάσεις και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ υπάρχουν και χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, οι οποίες εξακολουθούν να αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το οποίο έχουν υπογράψει.

Ως εκ τούτου, καλούν την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία επί παραβάσει και ζητούν την παράταση των μέτρων μετεγκατάστασης μέχρι τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου (Κανονισμός Δουβλίνου).

Το ψήφισμα επισημαίνει, τέλος, ότι «οι νομικές υποχρεώσεις των κρατών μελών δεν σταματούν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2017» και τα καλεί «είτε να αποδεχθούν το αίτημα μετεγκατάστασης, είτε να αιτιολογήσουν τις απορρίψεις βασισμένα αποκλειστικά και μόνο στους συγκεκριμένους λόγους που καθορίζονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου