Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ανάπτυξη Ρώσων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων στη νότια Συρία στα σύνορα με Ιορδανία


Περιπλέκεται η κατάσταση στη νότια Συρία αφού σύμφωνα με το Al Masdar News Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και άλλες ειδικές δυνάμεις έφτασαν στην επαρχία Ας Σουγουαΰντα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, μετά τον προληπτικό βομβαρδισμό που δέχτηκαν συριακές φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές από τον Διεθνή Συνασπισμό στην περιοχή αυτή , κοντά στο τριεθνές Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ στα ανατολικά της επαρχίας Χομς.

Οι Ρώσοι στρατιώτες θα έχουν ρόλο στρατιωτικών συμβούλων στα κυβερνητικά στρατεύματα στη νότια Συρία αλλά και θα παράσχουν πιθανή υποστήριξη σε περίπτωση που υπάρξει αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές που επικαλείται το Al Masdar News, οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να στήσουν βάση στην περιοχή, στην παραμεθόριο με την Ιορδανία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι αναπτύχθηκαν άνδρες από τη 31η ταξιαρχία ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη νότια Συρία με στόχο να συμβάλουν στην κατάληψη του συνοριακού περάσματος Αλ Τανφ, στο τριεθνές, το οποίο κατέχουν Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Στο πλευρό των Σύρων ανταρτών στο Αλ Τανφ έχουν αναπτυχθεί Αμερικανοί, Βρετανοί και Νορβηγοί κομάντος.

Πρωτεύουσα της επαρχίας Ας Σουγουαΰντα είναι η ομώνυμη πόλη με κυρίως πληθυσμό Δρούζων και σημαντική ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Η πόλη προφέρεται και Σουέιδα, ενώ ιδρύθηκε από τους Ναβαταίους με το όνομα Σουάδα.

Οι Έλληνες την ονόμασαν το 149 μ.Χ. Διονύσιας, όνομα που διατήρησε μέχρι την αποχώρηση από την περιοχή των ανατολικορωμαϊκών (βυζαντινών) δυνάμεων.


Πηγή: tribune.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου