Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Απειλεί με παραίτηση ο Α.Τσίπρας και άμεση προσφυγή στις κάλπες αν δεν βρεθεί λύση για το χρέος

της Μαρίνας Νικολάκη
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup, αφού οι πληροφορίες θέλουν παρασκηνιακά να έχει απειλήσει με παραίτηση ο Α.Τσίπρας και με άμεση προσφυγή στις κάλπες αν δεν  βρεθεί λύση εδώ και τώρα με το χρεος.

Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο πλέον σκληροπυρηνικός Γερμανός Οικονομικών  Β.Σοιμπλε όπου ήταν ο μόνος που δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για το χρέος τώρα πλέον το συζητά αλλά για το τέλος του προγράμματος το 2018, αυτό όμως δεν είναι αρκετο. 

Η λύση του χρέους είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα η Ελλάδα, για να μπορέσει να μπει στον μηχανισμό ρευστότητας και να μπορέσει ξανά να σταθεί στα πόδια της. Αυτό είναι που την καίει και είναι το κύριο ζήτημα της διαπραγμάτευσης σήμερα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια πολύ περίεργη δήλωση προχώρησε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μάρτιν Σέφερ: "Είναι προς το συμφέρον του Βερολίνου να μην απομονωθεί εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα και στο θέμα μιας ελάφρυνσης χρέους για την Αθήνα"!

Αυτό δείχνει και το μέγεθος του ρήγματος που υπάρχει μεταξύ των εταίρων στη Γερμανία για το θέμα του χρέους και τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας. 

Ακόμα και οι ίδιοι καταλαβαίνουν πως είναι προς το συμφέρον -και το δικό τους- μια καθαρή και βιώσιμη λύση για το χρέος.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίες και οι σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου επίτροπου κ.Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα ψήφισε μέτρα την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και εμείς στις δικές μας δεσμεύσεις. Πρέπει ο ελληνικός λαός να δει ότι οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται», «καρφώνοντας» έτσι τον Β.Σόιμπλε.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ για το ζήτημα του χρέους.

Νωρίτερα, το Eurogroup είχε διακόψει τις εργασίες του προκειμένου να γίνουν συντονισμένες επαφές και τεχνικές συζητήσεις, σε μία προσπάθεια οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε κείμενο.

Το καλό είναι ότι όσο μένουν μέσα και συνεχίζουν την συζήτηση, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία.

Το θέμα των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συμφωνήθηκε σε επίπεδο Eurogroup Working Group (EWG) αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκειά της, δεν εκφράστηκε κάποια ένσταση, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ.

Παράλληλα, στο EuroWorking Group ξεκίνησε η συζήτηση για το χρέος, η οποία συνεχίζεται στο Eurogroup.

«Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά.

«Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα αποφασιστούν μετά τη λήξη του προγράμματος. Καμία απόφαση για το το χρέος πριν το τέλος του προγράμματος».δήλωσε προσερχόμενος στο eurogroupo o Β.Σόιμπλε, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις Γκάμπριελ για το ελληνικό χρέος τόνισε πως:  «Ξεχνούν μέλη της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί ο υπουργός να κάνει διαβουλεύσεις χωρίς εντολή του κοινοβουλίου. Πέρσι το καλοκαίρι αποφασίσαμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε».

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε σήμερα πως η Ελλάδα περιμένει σαφή αποτελέσματα και στο μέτωπο του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο και να γίνει δυνατή η έξοδος στις αγορές με ρεαλιστικούς όρους.

«Είμαστε ανήσυχοι εάν θα εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης, να δοθεί στις αγορές η εικόνα της κανονικότητας για την οικονομία της χώρας και να προχωρήσει η διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ των τραπεζών και των πολιτών, με μία μείωση των επιτοκίων που θα ενισχύσει την ρευστότητα της αγοράς, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος». 

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, το 65% των δανείων από τον ESM έχει κυμαινόμενο επιτόκιο, γεγονός το οποίο τα αφήνει εκτεθειμένα σε αυξητικές τάσεις στο μέλλον, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις. «Αυτό που θέλουμε είναι τα επιτόκια να είναι χαμηλά και σταθερά», σημείωσε

Επίσης, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η απομείωση, ελάφρυνση, μία διαγραφή χρέους σε ονομαστικές τιμές, κάτι το οποίο «δεν ξέρω αν μπορούμε να το επιτύχουμε, αλλά το θέλουμε».

Άλλη θετική εξέλιξη μπορεί να είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής υφιστάμενων υποχρεώσεων της χώρας.

Αντίστοιχα επωφελής θα ήταν και μία περίοδος χάριτος με την μη πληρωμή τόκων για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Θέλουμε η ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει, βλέπουμε τα θετικά σημεία ανάκαμψης, θέλουμε να προχωρήσουμε, επισήμανε ο κ. Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ότι για την ελάφρυνση του χρέους υπάρχουν ήδη προκαταρκτικές συμφωνίες ήδη από το 2012 και κυρίως το 2015.

Σήμερα η Ελλάδα πληρώνει 6 δισ. ευρώ με 7 δισ. ευρώ ετησίως για τόκους, μία μείωση αυτού του ποσού θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δημοσιονομικού χώρου για μέτρα στήριξης των αδύναμων, ενίσχυσης της ανάπτυξης, καλλιέργειας της υψηλής τεχνολογίας κτλ.

Σχολιάζοντας την αρνητική επίδραση των καθυστερήσεων της διαπραγμάτευσης στην προσπάθεια επιστροφής σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι μπορεί η αρχική πρόβλεψη των θεσμών για φέτος να είναι για ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ, αλλά εμείς από αυτά που βλέπουμε νομίζουμε ότι θα πετύχουμε επίδοση άνω του 2%» και σημείωσε ότι η καινούργια πρόβλεψη της ΕΕ είναι για 2,1%, «εμείς θα το ξεπεράσουμε».

Δημιουργείται ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον με πολλά θετικά, τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγή, το άλμα στις εξαγωγές, το επερχόμενο νέο και διαδοχικό ρεκόρ στον τουρισμό.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg τα τρία σενάρια που εξετάζονται για για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους περιγράφονται σε επιστολή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς Γερμανούς βουλευτές και βασίζονται σε διαφορετικές προβλέψεις για την πορεία των ελληνικών δημοσιονομικών.

Το πρώτο ενδεχόμενο, το πλέον αισιόδοξο, θέλει την Ελλάδα να πετυχαίνει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη της τάξης του 1,3% και το μέσο πρωτογενές πλεόνασμα να ανέρχεται στο υψηλό 2,6% του ΑΕΠ. Ως αποτέλεσμα, υπό αυτές τις εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί ελάχιστη ελάφρυνση και θα πέσει στο 60% του ΑΕΠ έως το 2060.

Το δεύτερο σενάριο, το πιο απαισιόδοξο, θέλει το ελληνικό χρέος να εκτοξεύεται στο 226% του ΑΕΠ έως το 2060, λόγω χαμηλής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, που θα ανέρχεται στο 1%, και χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 1,5%. Αυτό το σενάριο απαιτεί βαθιά αναδιάρθρωση του χρέους.

Το τρίτο σενάριο βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο, χωρίς να υπάρχουν ακριβείς αριθμοί.

Μένει λοιπόν να δούμε εάν οι απειλές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η αναγνώριση που υπάρχει πλέον για τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού από τους ευρωπαίους αλλά και ειδικά από τους Γερμανούς θα πιάσουν τόπο και θα΄χουμε τις επόμενες στιγμές μια σαφή απάντηση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


  Πολλές ιστοσελίδες βγαίνουν και μιλούν για τον προφητευόμενο Ιωάννη εκ πενίας βασιλέα, παρουσιάζοντας μια κατάσταση ότι αυτός θα μας σώσει από το κράτος της αδικίας και τις σκοτεινές δυνάμεις. Μην ακούτε τα μεγάφωνα των άρθρων που μιλούν για τον Ιωάννη ότι αυτός θα σώσει την Ελλάδα. Κανένας Ιωάννης δεν θα σας σώσει. Μόνος σωτήρας είναι ο Χριστός. Ο Ιωάννης είναι η φωνή, που μαρτυρά για το Φως, και το Φως είναι ο Λόγος του Θεού, Ιησούς Χριστός. Ναι, είναι μεν πρόσωπο, αλλά αυτό το πρόσωπο δεν ήρθε για να σας σώσει, αλλά για να σας αφυπνίσει και να κηρύξει την Αγάπη του Θεού. Δόξα τω Θεώ η Ορθόδοξη Εκκλησία Νόμους έχει για να μπορέσει να σηκώσει το Έθνος και να το περιφρουρήσει.

  Περιμένετε όλοι τον μαρμαρωμένο βασιλιά· ένα πρόσωπο διαφορετικό από εσάς να σώσει την Ελλάδα ! Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς είναι η αγάπη σας για τον πλησίον· «όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν» είπε η Αγάπη… κι εσείς μαρμαρώσατε και δεν είστε στην Αγάπη του Θεού, βρίζοντας ο ένας τον άλλο, προκαλώντας διχόνοιες και έχθρες. Μαλώνετε ποιος είναι ο καλύτερος, ο πιο έξυπνος, και ως βασιλείς που είστε κατά το ορθόδοξο βάπτισμά σας μαρμαρώσατε την αγάπη μέσα σας και δεν βλέπετε ότι μέσα σας κατοικεί η Αγάπη κι εσείς καρπός αγάπης!

  Περιμένετε όλοι σας την αναλαμπή της Ορθοδοξίας· μην ακούτε αυτό που σας παρουσιάζουν για να σας πλανήσουν και να μην κάνετε τίποτα για να σωθείτε ! Η όποια αναλαμπή είναι η αγάπη των αλλήλων ! Μονιάστε εν ομονοία, πάψτε τα μίση και τις έχθρες, γιατί καμιά ανάσταση δεν θα ρθει αν δεν πάψουν αυτά.

  Φύγετε από τις πλάνες που σας καλλιεργούν! Μόνος μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός !


  «Κι αν μισιούνται μεταξύ τους δεν τους πρέπει λευτεριά»,
  Διονύσιος Σολωμός, στίχος από τον Εθνικό μας Ύμνο.


  «Αν είστε αγαπημένοι μεταξύ σας, αυτό δηλώνει πως είστε αδέρφια μου»,
  Ιησούς Χριστός.

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/05/blog-post_22.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή