Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Παράπονα Σκοπιανών: Σε χάρτη του Καρλ Μπιλντ δεν υπάρχουν οι ψευδο-μακεδόνες


Οι ψευδο-μακεδόνες είναι γνωστοί στον Καρλ Μπιλντ (Carl Bildt), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και κατόπιν πρωθυπουργός, είναι ένας βαθύς γνώστης των πολέμων της Γιουγκοσλαβία, ως διαπραγματευτής ή διαμεσολαβητής στον πόλεμο της Βοσνίας. Είναι γνωστός πολιτικός ως σκληρός υπέρμαχος της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, και υποστηρικτής της τμημάτων Μουτζαχεντίν της Βοσνίας και των Αλβανών παραστρατιωτικών του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων, γράφει το σλαβο-σκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει: Ο Καρλ Μπιλντ εμφανίσθηκε πρόσφατα  στη χώρα μας (Σκόπια) ως εκπρόσωπος ΜΚΟ ή ως συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Εξωτερικών Σχέσεων.Πριν από λίγο καιρό ο  Μπίντ παρουσίασε ένα χάρτη στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει τα ευρωπαϊκά κράτη με την εκπροσώπηση της δεύτερης εθνότητας που έχουν στη χώρα τους.Τι λέει για τις βαλκανικές χώρεςΣτη Ρουμανία δείχνει ότι η δεύτερη πολυπληθέστερη εθνική ομάδα είναι οι Ούγγροι, αφού ο Καρλ Μπίλντ δεν θεωρεί τους Ρομά ως εθνότητα.Στη Βουλγαρία, η δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα δείχνει ότι είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι σύμφωνα με την υπογραφή του 2011 είναι 700 χιλιάδες ή περίπου το 9,4%.


Ψευδομακεδόνες στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν ή τους έχει εντάξει «στις άλλες», αφού ο αριθμός τους στις δύο τελευταίες απογραφές  είναι ελάχιστος ή ανύπαρκτος, σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές.Οι Τούρκοι ως δεύτερη εθνοτική ομάδα, εκτός από αυτήν της Βουλγαρίας,  υπάρχουν στη Γερμανία  και στην Αυστρία.Στην Αλβανία, η δεύτερη πολυπληθέστερη εθνική ομάδα είναι οι Έλληνες.


Στην πΓΔΜ ωστόσο είναι οι Αλβανοί ως η πιο πολυπληθέστερη εθνοτική ομάδα, ενώ στην Ελλάδα οι ψευδομακεδόνες , χειρότερα και από τη Βουλγαρία, δεν αναφέρονται καν. Αυτές οι αναφορές είναι επισφαλείς για το έθνος μας.

(vest.mk)

http://www.echedoros-a.gr/2017/05/blog-post_875.html

1 σχόλιο:

 1. O Κίρο Γκλιγκόρωφ είχε δηλώσει σε συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Είμαστε τόσο Μακεδόνες, όσο και εσείς είστε Έλληνες" εννοώντας αυτό που αποδέχονται και οι Ευρωπαίοι.
  Ότι δηλαδή η φυλετική μας συνέχεια λύθηκε επί Βυζαντίου. Οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι του Βυζαντίου, αποτελώντας μικρή μειονότητα
  (κατά τον Wolf το 2 - 3% του πληθυσμού της απέραντης Αυτοκρατορίας, που εκατοικείτο από πενήντα και πλέον λαούς),
  αφομοιώθηκε φυλετικά πλήρως κατά τους έντεκα αιώνες της ύπαρξης του, από το υπόλοιπο 97%.

  Το μόνο που επιβίωσε ήταν η ελληνική γλώσσα, και αυτή μεταλλαγμένη, που μιλούσαν όμως μόνο οι ανώτερες τάξεις, γιατί οι μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του Βυζαντίου μιλούσαν τις εθνικές τους γλώσσες, τις τοπολαλιές.

  Ο Γκλιγκόρωφ εξήγησε ότι αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες", επειδή κατοικούν σε μία περιοχή όπου υπήρχε κατά την αρχαιότητα το τμήμα του Κράτους των Μακεδόνων.
  Ο όρος δηλαδή "Μακεδόνας" ΔΕΝ είναι φυλετικός, αλλά τοπωνυμικός. Παραδέχθηκε το αυτονόητο, ότι οι κάτοικοι της FYROM είναι σλαβικής καταγωγής, που εγκαταστάθηκαν εκεί τον 14 μ.Χ. αιώνα, δηλαδή μετά την μάχη του Κοσσυφοπεδίου.

  Τα ουρλιαχτά των ανιστόρητων και ανεγκέφαλων "υπερπατριωτών" από την μιά και την άλλη πλευρά, μόνο κακό μποτεί να προκαλέσουν.

  Ας ηρεμήσουμε και ας ασχοληθούμε με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουμε.

  Τα Βαλκάνια υπήρξαν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Τεράστιο το κόστος γιά όλους τους λαούς, αίμα και πόνος.
  Να διαφυλάξουμε την ειρήνη και να διευρύνουμε την συνεργασία των λαών των Βαλκανίων.
  Δεν συμφέρει κανέναν η ανακαίνιση τέτοιων θεμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή